Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Florian Voss möter Östersundskörerna

Under lördag och söndag kommer Florian Voss till Östersund för att hålla en körworkshop för alla sångintresserade.

Annons

Florian Voss kommer tillsammans med Östersunds körer och The rockin pots sätta ihop en gemensam repertoar med sånger både på svenska och engelska.

Florian Voss föddes i Bremerhaven, i Nordtyskland och är en internationellt erkänd tenor som uppträder över hela världen. När den tyske operasångaren fick jobb på Operan i Stockholm bytte han bostadsort till Blidö från Frankfurt.

Väl där fick han en roll i Phantom of the opera som han sedan tvingades tacka nej till efter att han blivit kontaktad av ensemblen Ten tenors i Australien. En världsberömd australiensk Cross-over grupp med över 90 miljoner fans. Gruppen, som består av tio tenorer, firar 20-årsjubileum 2017.

Genom åren har Ten tenors turnerat över hela världen och framträtt både på egen hand och tillsammans med artister som Andrea Bocelli och Sarah Brightman. Turnén med Ten tenors har sträckt sig fram till jul och nu kommer Florian Voss till Östersund med sin Voice, body och soul– workshop.

I den får deltagarna lära sig att bli mer medveten om vad som händer i kroppen när en sjunger eller lyssnar på musik. De får lära sig att hitta en inre balans, så att de kan slappna av, bli av med stress och sjunga fritt.

Enligt Florian står rösten i direkt anslutning med kroppen och själen och hans metod bygger på att hjälpa människor hitta kopplingen mellan dessa med hjälp av egna övningar.

Efter att Florian sett programserien ”Känn dig som hemma” på SVT blev han inspirerad av The rockin pots och kontaktade dem för att erbjuda sig att komma till Östersund och hålla en workshop. Under helgen är det dags, då kommer han till Östersund för att arrangera en workshop tillsammans med integrationskören The rockin pots.

Mer läsning

Annons