Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förnyad americana tillsammans med Robert Ellis på Storsjötearn.

Lördag 10 december 22.00 kommer Robert Ellis, Jenny O. samt Ernehed och Björn till Östersund för att uppträda på Studioscenen, Storsjöteatern. IF Popgeni presenterar en kväll med musik som berör på djupet.

Annons

Robert Ellis är en av artisterna som uppträder på Storsjöteatern 10 december.

Robert Ellis föddes i närheten av Houston där även han tog sina första staplande musikaliska steg. Inspirerad av country, folk och bluegrass spelandes George Jones covers på lokala barer. 2012 flyttade han till Texas för att leva med sin dåvarande hustru. Det blev dock inte långvarigt då han två år senare flyttade vidare från hus till andrahandsuthyrning och Brooklyn. Som Countryartist kanske det ses som det mest självklara att leva i Nashville men inte för Robert, efter sin skilsmässa och ett rastlöst liv hittade han hem i New York City.

Han släppte sin första LP ”The Great Rearranger” 2009, nu är han aktuell med sitt fjärde och självbetitlade album ”Robert Ellis” som släpptes den tredje juni. Albumet beskrivs som folk och country förgrenat till passionerad poprock med twang. Där finns låtar som ”Elephant”, en enkel duett mellan Robert och hans gitarr, och ”Couples Skate” med en text som berättar om en era där ungdomar uppmanas att lämna utrymme mellan dem för gud. Ellis har blandat sin lugna södermentalitet, sina rutinerade gitarrfärdigheter och sitt berättande till något livligt och fängslande.

Under året har hans album placerat sig på plats 22 på American Songwriters lista över årets 50 bästa album. En lista som toppas av Angel Olsens album ”My Woman”.

Under sin pågående turné där Robert Ellis och hans band besökt länder som USA, Nya Zeeland, Australien, England, Holland, Belgien och Danmark, har han fyra spelningar i Sverige, varav en av dem är på Studioscenen i Östersund.

Samma kväll spelar även amerikanska Jenny O. En songwriter som började spela in redan som tonåring. Hennes debutalbum ”Automechanic” producerades av Jonathan Wilson, även känd som mannen bakom Father John Misty.

Hon är en rutinerad tjej som här senast släppt den självproducerade EP:n ”Work” från 2016. Hon har turnerat och spelat med bland annat Leon Russel, Father John Misty, Sixto Rodriguez ochThe Proclaimers.

Jenny O.

Kvällen bjuder även på den lokala akten, Ernehed och Björns. Duon består av Markus Ernehed och Fredrik Björns. Under en turné genom USA med ett Abba-Tribute Band upptäckte de sin gemensamma kärlek till countryn. Under de senaste fyra åren har de då och då uppträtt tillsammans.

Mer läsning

Annons