Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jämtland avslutar julhelgen med dans

Under helgen kan den dansante svänga sina lurviga till modern dansbandsmusik runt om i länet.

Annons

För tredje året i rad välkomnas den danssugne till en helkväll på Nornan i Stugun. Lördag 7 januari kommer Scotts och Expanders att bjuda på musik i 5 timmar med start från 21.00.

Scotts består av Henrik Strömberg, Claes Linder, Roberto Mårdstam och Johan Andersson från Lidköping. De bildades redan 1992 men slog igenom stort 2008 efter sitt deltagande i Dansbandskampen där de slutade på en andraplats. Efter det väntade melodifestivalen och flertalet skivsläpp. Senast ”Tre år senare” som släpptes 2014.

Scotts är ett dansband som spelar modern dansmusik som passar både den äldre och yngre publiken.

Scotts på presskonferensen på torsdagen inför andra chansen i Melodifestivalen i Himmelstalundshallen  i Norrköping.

Expanders består av Jan-Åke Glavén, Tony Westland, Alexander Björnfot och Nils Andersson. Bandet har turnerat tillsammans i 30 år.

1996 var första gången Expanders medverkade i Svenska dansbandsmästerskapen och har efter det medverkat ett flertal gånger samt vunnit en gång år 2000. Sedan 1997 är de ett heltidsband med Piteå som utgångsort.

Idag spelar bandet lite tuffare dansbandsstil med mer blues, country och rock.

Expanders

Det är inte bara i Stugun det går att dansa den 7 januari, utan även på OSD i Östersund, med start 21.00.

Där spelar Martinez som består av Sandra Estberg, Danne Strandberg, Tommy Bengtsson och Jonas Nordqvist. Bandet bildades197. Det tog dock till 1980 innan bandet tog namnet Martinez och började spela tillsammans på heltid. Under 1980 talet kunde bandet ses både i radio och tv ett flertal gånger. 1995 tog Martinez hem vinsten i Svenska dansbandsmästerskapen i Sunne. De har haft flertalet låtar på Svensktoppen. 2016 vann även sångaren Sandra Estberg guldklaven i kategorin årets sångerska.

Martinez

Mer läsning

Annons