Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Little Jinder möter sig själv

/

"En av de värsta veckorna i mitt liv", har Little Jinder kallat inspelningen av "Så mycket bättre". Men det var också en både omtumlande och spännande upplevelse.
– Jag var som ett barn på speed.

Annons

Att vara ens det minsta normbrytande i tv sticker i folks ögon. Det vet Little Jinder, som drabbades av ett oproportionerligt näthat efter att hon blivit full i tv-programmet "Breaking news", tillsammans med Filip & Fredrik.

– Det är alltid så om man inte är en slätstruken svenne. Speciellt om man är kvinna så får man så mycket skit vad man än gör och jag kände "orkar jag det?". Det är nog som det redan är, säger hon och berättar att hon tvekade inför att tacka ja till "Så mycket bättre".

Sedan bestämde hon sig för att andras hat inte ska få bestämma vad hon ska uppleva.

I en tidigare intervju har Little Jinder kallat inspelningen för "den värsta veckan i mitt liv". Hon hade just varit med om en omskakande upplevelse och kände sig inte stabil. Att lämna ut sig blev jobbigt, känslomässigt och utvecklande på samma gång.

– Det är en väldig konstig grej att göra, och det gillar man ju. Det är positivt. Det är ju som ett socialt experiment att sätta sig i ett hus med fem andra, och dessutom med artister som är världens jobbigaste människosort, och bli filmad 19 timmar om dygnet. Så det var jätteomtumlande men också bland det roligaste jag gjort.

Särskilt starkt var det att höra artisterna tolka hennes egna låtar och hon tycker att vissa versioner var "knäckande berörande".

Att lyssna på de andra gjorde också att Little Jinder kom i kontakt med sig själv på "ett så jävla konstigt sätt".

– Det var en stor upplevelse. Jag blev typ ledsen över att få höra min egen musik. Jag tänkte, vad sorgligt att jag har skrivit det här. Det var som att jag fick kontakt med mitt tonårsjag. Det var ganska jobbigt och väldigt intimt. Och det är inte min favoritgren.

Little Jinder hade sett fram emot att möta Freddie Wadling, eftersom hon identifierar sig med en mer alternativ musikscen. Men Danny Saucedo blev också viktig. Han gjorde allt lättsamt och roligt, tycker hon.

Hur var det att vara så utelämnade till varandra?

– Man blir så inkapslad i den världen, så det kändes inte jobbigt då. Däremot blev det jobbigt efteråt.

Elin Swedenmark/TT

Mer läsning

Annons