Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regn och kabelbrott – men besökarna överger inte Dundermarknaden

/
  • Eldkvarn uppträder på lördagskvällen på Dundermarknaden.
  • Eldkvarn uppträder på lördagskvällen på Dundermarknaden.
  • Pistvakt kliver på scenen vid 23-tiden, eller något senare, på lördagen.

Dundermarknaden är i full gång. Torsdagen inleddes med kabelbrott och regn men festivalbesökarna lät sig inte stoppas. Nu återstår två dagar och finalkvällen bjuder på Eldkvarn och Pistvakt.

Annons

Vädret ställde till det lite under öppningskvällen av Dundermarknaden 2015.

– Det var regn och så hade vi dessutom ett kabelbrott så inga bankomater eller wi-fi och kortdragare fungerade. Jag tror bankomaterna var ur funktion mellan klockan sju och kvart över tolv. Dessutom skulle ju alla knallar installera sig och det var högt tryck på elen och gick många säkringar och sådant. Det var smått kaotiskt, men vi har duktigt folk som jobbar med det där så allt löste sig, säger marknadsgeneralen Annika Nyholm och konstaterar att inledningskvällen ändå var väldigt bra:

– Trots regnet hade vi ett antal hundra inlösta på puböppningen.

Förra året tog en ny grupp, Holeshot event, över marknaden. Detta har inneburit lite förändringar för Dundermarknaden.

– Vi har ett större pubområde nu och allt samlat kring hembygdsgården.

Kring hembygdsgården finns Stora scenen, Party-scenen, danslogen, tivolit och knallar.

– Det är ett jättebra område och det syns ju verkligen att det händer något när man kommer över bron från Östersund, säger Annika Nyholm.

Något annat nytt för i år är vattenskotertävlingen "Olanders water challenge Dunder 2015" som hålls på Ströms Vattudal på lördagen klockan tolv. Förstapriset i tävlingen är 10 000 kronor.

– Det är fjorton deltagare varav många är lokala förmågor. Vattenskotertävlingar är jättepopulärt men har inte arrangerats i Strömsund vad jag vet, så det ska bli jättekul.

Musikunderhållning kvällstid finns det också gott om på marknaden. På fredagen inleder Plan three med sitt "Takida-sound" på Stora scenen och sedan Vuelien Gaejnoe eller Jojkens väg med Strömsunds Jon Henric Andersson, Jerker Östlund samt Jonas Johansson från Tärnaby.

Under fredagen är det även after work med Claes Lundqvist, disco med Dj Cabante och så uppträder Ronnie Åström trio på Party-scenen.

På lördagen blir det "After skoter" med Claes Lundqvist, Flamingokvartetten på Dansbanan och Ronnie Åström trio på Party-scenen. Klockan åtta kliver Eldkvarn på Stora scenen och vid elvatiden, eller något senare, väntar Pistvakt.

– Det är bra artister i år och nu hoppas vi bara på bra väder, säger Annika Nyholm som är hoppfull.

Dundermarknaden arrangeras av IFK Strömsund.

Mer läsning

Annons