Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ur spår, Promoe kommer till Bygget.

Mårten Edh även känd som Promoe, kommer under torsdagen till Åre för att uppträda på Bygget.

Annons

Promoe kommer till Bygget

Sedan 1992 har Mårten Edh figurerat som en av huvudpersonerna i hip-hopbandet Looptroop Rockers.

Som soloartist kom här senast ”Fult folk” från 2016, albumet är uppföljare till 2009 års "Kråksången" och rapparens sjätte album i ordningen. Med den kan han blicka tillbaka på en karriär som sträcker sig över mer än två decennier med start 2001, då Promoe gav ut sin första solo­skiva, ”Government music”.

Med ”Fult folk” visar Promoe att glöden fortfarande finns där trots att han korsat 40 års strecket. Albumet är producerat av bandmedlemmen Magnus “Embee” Bergkvist och övriga gäster på albumet är bland andra, Hurula, Aleks, Parham, Rosh och Ayla Shatz.

På albumets 16 spår som även är Promoes tredje fullängdare på svenska, lyckas han få med allt från barndomsbetraktelser om skolmatsalens ”grismat”, äkta vänskap och ”vegandiktatur”.

Hans kärlek till ord, rytmer och melodier har gjort att han lyckats skapa den ena klassikern efter den andra. Inte bara själva utan även i grupp och med andra musiker. ”Long distance runner”, ”These walls don´t lie” och "Mammas gata" är bara några av dem.

Tack vare låtarna har fanskaran spridit sig från hemorten Västerås, ut i landet och förbi Sveriges gränser till länder som Japan, USA, Chile, Sydafrika, Tyskland och många fler.

Promoe är förutom sin musik även känd för sitt engagemang i djurrättsfrågor och med sitt tydliga avstånd från alkohol och droger.

Promoe har släppt album både på svenska och engelska.

Mer läsning

Annons