Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyhetsåret 2016: ÖP listar årets mest lästa nöjesartiklar

I dagarna kring nyår publicerar ÖP flera årssammanfattningar i våra nyhetssektioner. I den här sammanfattningen tittar redaktionen närmare på vad läsarna läste mest inom nöjeskategorin under 2016.

Annons

Storsjöyran, stråket, dansgalor, dokusåpor, fester och nya kulinariska upplevelser – 2016 har varit ett år fyllt till bredden med nöjeshändelser i länet. Här är de tio nöjesartiklarna som ÖP:s läsare var allra mest nyfikna på under det gågna året.

1. På jakt efter kärlekslyckan

Årets allra mest lästa artikel blev den om östersundsbon Charlie Guldvinge som prövade lyckan efter kärleken i tv-serien "Bonde söker fru".

"Bonde söker fru": Hästbonden Jennifer valde Charlie Guldvinge

2. Storsjöyran 2016 – bland öltält, Van Morrison och jämtlandsflaggor

Storsjöyran 2016 bjöd enligt ÖP:s recensenter på många höjdpunkter och läsarna var inte sena med att intressera sig för det som skrevs under festivalen. I länken hittar du allt – precis allt – som skrevs, fotades och filmades om årets storsjöyra:

Recensioner, tv-klipp och nyheter – här hittar du allt från Storsjöyran

3. Stråket – årets mest efterlängtade utekvällar

Strax efter "Bonde söker fru" och Storsjöyran var ÖP:s läsare mest intresserade av Stråket – den bland många så efterlängtade öltältsveckan med galna upptåg och mysiga stunder i förhoppningsvis gassande kvällsol. Se bilder från premiären nedan:

Se bilderna från första kvällen på Krogstråket

4. Hallenbo sökte kärleken på TV

På fjärdeplats över årets mest läste nöjesartiklar kommer den om Annica Olsson från Hallen som, precis som Charlie Guldvinge, sökte lyckan efter kärleken i ett känt TV-program. Läs mer om det här:

Annica Olsson från Hallen söker kärleken i Bachelor

5. Utklädnad, dans och vårsol i Vemdalen

För många har blivit en sann tradition att åka till Vårforum i Vemdalen och festa loss. Årets upplaga var inget undantag och många verkar ha varit nyfikna på att se bilder från spektaklet. Finns du med? Titta på länken nedan:

Se bilderna från lördagens festligheter under Vårforum

Full fart på årets vårforum.

6. Nytt käk i anrik lokal

I våras offentliggjordes att nya krögare skulle flytta in i lokalerna som tidigare varit resturang Loftet och i höstas öppnade "Napa Lounge & Restaurang" dörrarna för allmänheten. Intressant, tyckte ÖP:s läsare:

De öppnar ny restaurang i Loftets gamla lokaler

7. Mer känslor i TV

Återigen har vi kärlek och bonde-tema på menyn. Artikeln om hur kärleken för Per Sundin i Västanede tog slut lästes av många:

Bonde–Pers kärlekssaga tog slut

8. 26 lyckliga brunflobor delade på storvinst

Det var ett gäng lyckliga vinnare som blev intervjuade efter att man vunnit totalt 2,5 miljoner kronor på Postkodlotteriet. Se TV-klippet här:

Miljonregn över Brunflo – 26 vinnare delar på 2,5 miljoner

9. Dans, dans, dans. I Närrda.

Näldens dansgala hålls traditionsenligt på vårkanten varje år och många hade letat sig till Näskottshallen för att "svina sina lurviga" och umgås. Här hittar du alla vimmelbilderna:

Se vimmelbilderna från Näldens dansgala

Pulserande dansgolv i Nälden.

10. Nya, intressanta smaker hittar till Östersund

Ytterligare en restaurangöppning tar sig in på listan över de mest lästa nöjesartiklarna 2016. Nigin, som matstället heter, öppnade i februari och lagar persisk mat:

Ny restaurang öppnar i Östersund

Mer läsning

Annons