Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Se upp Jämtland, här kommer 2017

Det är ett nytt år med nya nöjesaktiviteter. 2016 bjöd på många bra musiksläpp, filmer, dokusåpor men nu är det dags att titta framåt. Vad ska Jämtarna hålla koll på då, jo, det listar Östersunds-Posten här.

Annons

1.

Åre session : I år bjuder Jämtland på en helt ny festival, med ett helt nytt tänk. Inga festivalband, det är ski-pass som gäller. Nu kan den åkglade inte bara njuta av utförsåkning utan även live-musik till samma pris. Åre sessions har premiär den 29 april. Festivalen kommer göra nedslag på ett flertal scener och spelställen runtom i Åre, från platser i själva skidbacken till den stora arenan i Holiday club längst ner i byn. Redan nu har festivalen släppt heta namn som Veronica Maggio, Little Jinder, The Hives och Hurula. Det känns både roligt och spännande att denna nya satsning sker just i Jämtland. Det kan inte bli annat än succé.

Åre session kommer att bjuda på något helt nytt.

2.

Säkert släpper nytt album

Redan 26 december gick det att lyssna på Säkerts nya singel ”Snooza”. Albumet har precis den fina stämning som vi är vana vid att Annika Norlin levererar. 3 februari kommer albumet ”Däggdjur”, det är på tiden. Vi har väntat och längtat.

Annika Norlin släpper nya albumet ”Däggdjur”.

3.

Mammas nya kille

Det går inte att göra annat än att älska denna humorgrupp. De vrider och vänder, och lyckas fånga det roliga i det sorgliga . 11 februari kommer Sven Björklund, Mattias Fransson, Bengt Strömbro, Olof Wretling och Sofia Wretling till Östersund med sin humorshow. Mammas Nya Kille sändes för första gången hösten 2005 och de är fortfarande lika underhållande. Att Jämtland äntligen få möta Thunder, Katla, Jessica från Sunne, Hajpojken, Kicki Tapper, Agneta Fagerwall-Olsen, Mangan och många fler, det får en inte missa.

Sven Björklund, Sofia Wretling, Mattias Fransson och Olof Wretling i komikerkollektivet Mammas nya kille.

4.

Nour El–Refai - En komisk depression

Nour El Refai har gjort mycket under sin karriär: pjäser, stand-up, Melodifestival och sommarprat. Visst var hon i Jämtland förra året, med samma pjäs, men under föreställningen tar hon med en blandning av humor och allvar upp ämnen som jämställdhet, rasism, depression, mobbing och alkoholism. Ämnen som alltid är aktuella. Se den igen, eller se den på nytt. 26 februari.

Nour El Refai, komiker och skådespelare.

5.

Ellen Sundberg

2016 var helt klart Ellens år. ”Cigarette secrets” blev hyllat av kritiker och hon gjorde flertalet uppskattade spelningar runt om i länet. Ingen som följt Ellens karriär kan ha missat hennes karriärkurva som pekat rakt uppåt. 2017 kan bara bli bättre, 11 februari väntar en spelning på Debaser Hornstulls strand. Resten väntar vi på med spänning.

Ellen Sundberg har ett spännande år framför sig.

LÄS OCKSÅ: Meryl Streep attackerade Trump på Golden Globes LÄS OCKSÅ: Dj-duon Tjuva spelar på Bygget

Mer läsning

Annons