Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Bonde"-Erik: "Bra att hon åkte hem"

Lina Eriksson valde självmant att hoppa av "Bonde söker fru". Får- och grisbonden Erik Bäckman slapp därmed skicka hem någon från sin gård.
– Det är en liten lättnad faktiskt, säger han om dramatiken.

Annons

I onsdagens "Bonde söker fru"-avsnitt var det dags för Erik Bäckman att välja vilka tre av hans frierskor som skulle få stanna på gården i Dannäs i Småland. Men innan han hann avslöja sitt beslut tog Lina Eriksson ton.

– Jag har nog tänkt om lite och jag har valt att åka hem. Du är världens goaste, absolut, men det är svårt att känna någonting i den här situationen. Så då känns det dumt för mig att stanna kvar och ta plats när jag har svårt att känna något, sade hon i programmet.

Erik Bäckman berättar att han hade på känn att Lina Eriksson skulle lämna gården.

– Jag hade väl fått lite magkänsla om det. Det var väl bra att hon åkte hem när hon åkte hem. Man slipper välja bort någon själv, säger han till TT.

Avhoppet framstår ändå som tungt då Lina Eriksson var en av Erik Bäckmans favoriter redan på slottet.

– Det går ju inte att styra över vad en person känner. Man får göra det bästa av det, säger han.

Erik Bäckman har tidigare klagat över hur TV4 framställer honom i programmet och hur de valt att vinkla hans natt med hästbonden Sigrid Bergåkra på Sundbyholms slott.

Nu är han kritisk till att kanalen i onsdagens avsnitt återigen valde att ta upp affären.

– Det är någonting jag stör mig väldigt mycket på. Nu sa Linda att "vad bra, då släpper vi detta" och det har hon sagt två eller tre gånger nu. Då får de ju gärna släppa det också men det gör de inte, de tar upp det gång på gång på gång. Det är ju bara idioti, säger Erik Bäckman.

I nästa veckas avsnitt väntar mer dramatik i "Bonde söker fru". Då kommer deltagare att tvingas lämna också de andra gårdarna. (TT)

Linus Brännström/TT

Erik Bäckman hade på känn att Lina Eriksson inte ville vara kvar på hans gård. "Helt oväntat var det inte", säger han. Pressbild.

Daniel Ohlsson/TV4

Lina Eriksson valde att lämna Erik Bäckmans gård. "Det är svårt att känna något i den här situationen", sade hon i "Bonde söker fru". Pressbild.

Daniel Ohlsson/TV4

Erik Bäckmans frierskor: Lina Eriksson, Linnea Åberg, Lina Ilar och My Niklasson. Pressbild.

TV4

Mer läsning

Annons