Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idol-finalisterna ska njuta i Globen: "Det är sinnessjukt"

Liam Cacatian Thomassen, Rebecka Karlsson och Charlie Grönvall gör upp i "Idol"-finalen.
Tre artister med helt olika inriktningar.
– Det blir en smaksak, säger Liam om vad som kommer att fälla avgörandet.

Annons

I tre månader har de kämpat. Nu är Liam Cacatian Thomassen, Rebecka Karlsson och Charlie Grönvall framme vid målet – "Idol"-finalen i Globen i Stockholm.

– Jag har inte hunnit smälta det och jag tror inte att jag kommer att göra det förrän "Idol" är slut. Eller kanske när publiken står där, då kanske man förstår. Men nu fattar man ingenting. Det är sinnessjukt, säger Rebecka Karlsson.

Nu avgörs det. Idolfinal på fredag i Globen med Liam, Rebecka och Charlie.

Hon har varit i Globen en gång tidigare – i fjärde klass, för att spela schack. Charlie Grönvall har varit i arenan för att se favoritband som Green Day och Linkin Park medan Liam Cacatian Thomassen berättar att han aldrig besökt Globen.

– Det känns ändå rätt sjukt att första gången man kliver in i där så ska man uppträda. Det händer nog inte alla, så jag uppskattar verkligen att jag har kommit så här långt, säger han.

Alla tre säger att finalen handlar om att försöka njuta av stunden, att ha kul och att vara sig själv. Själva tävlingsmomentet försöker de att inte tänka på.

– Det kommer att bli ett lyckligt slut, oavsett vem som vinner. Det är Globen, det är typ 13 000 i publiken, du har på dig superstarkläder och sjunger inför hela Sverige. Det är ett drömscenario, säger Rebecka Karlsson.

De poängterar också att de är tre helt olika typer av artister. Därför känner de inte att de tävlar mot varandra på samma sätt som om de hade varit mer likartade.

– Det är det som gör att det kommer att bli en väldigt kul final. Jag tror inte nödvändigtvis att det kommer att bli så att tittarna känner att den är bättre än den, vi är så otroligt olika, säger Charlie Grönvall.

Rebecka Karlsson fyller i:

– Vi är tre helt olika individer som går in i Globen. Det hade varit tråkigt med tre som var i samma genre, som gjorde samma typ av låtar och hade samma klädstil.

Finalen avgörs i två steg. Först sjunger idolerna varsin låt, sedan röstas en av dem ut och de två som är kvar får sjunga en låt som tittarna har valt och vinnarlåten. Sedan utses segraren.

När man frågar de deltagare som åkt ut under hösten finns det en tydlig favorit. Sju av nio idoler nämner Liam Cacatian Thomassen som den troliga vinnaren.

– De tror att jag vinner? Shit, det hade jag inte förväntat mig. Jag tar inget för givet utan jag kommer att köra på och göra det bästa jag kan. Om folket tycker om det så tycker de om det, säger han.

"Idol"-finalen sänds i TV4 på fredag klockan 20.00.

Mer läsning

Annons