Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två nya yranbokningar klara

På onsdagsförmiddagen meddelade Storsjöyran att två nya bokningar var klara för sommarens festival. Det blir Hurula och Avantgardet som gör Gessle sällskap.

Annons

Storsjöyran skriver på sin hemsida att Hurula kommer uppträda på en av festivalens större scener: "En glöd och en energi som helt matchar Thåströms bästa stunder har han länge haft. Men nu har den också kompletterats med en tyngd och pondus som heller inte står förebilden långt efter. Han har spelat tidigare på Yran, såväl med sitt gamla band Masshysteri som solo. Senaste spelningen ägde precis när solosatsningen var i sin linda rum på en fullpackad Studioscen, en av Yrans minsta scener. Det känns därför mycket roligt att åter välkomna honom tillbaka som en väletablerad artist, den här gången på en mycket större scen!"

Hurula gästar Storsjöyran

Yran menar också att Avantgardet stod för förra årets kanske mest hyllade debut: "Då och då kommer det ett sådant där band som ger en hopp om rocken. Om man med rock menar ett uttryck baserat på nerv, spontanitet och passion. Kalmarbandet Avantgardet är ett sådant band. Deras debutalbum ”För många dyra skor och döda ögon” som producerades av Björn Olsson (Håkan Hellström) och släpptes i fjol hyllades för sina känslostarka, socialrealistiska texter om missbruk och psykisk ohälsa."

Sedan tidigare är Laleh, Per Gessle, Alan Walker och Astrid S redo för årets yra i slutet av juli.

Alan Walker till Storsjöyran

Han är Yrans senaste bokning: "Det känns rätt – och på tiden"

Mer läsning

Annons