Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nollat ÖIK föll igen

Trots mängder med chanser lyckades formsvaga ÖIK inte göra ett enda mål hemma mot Sollefteå.

– Någonting är det ju. Annars skulle vi inte bränna så mycket, säger lagkapten Tobias Falk.

Det började lite knackigt för ÖIK hemma mot Sollefteå med korta anfall och förlorade närkamper, och på det följde över tre minuter i spel 3- mot 5 efter tre raka utvisningar. Men hemmalaget höll tätt och i andra perioden fick man grepp om matchen, skapade lägen, och borde ha gjort åtminstone ett par mål sett till alla de chanser som uppstod.

– Absolut. Det är superlägen. Hela andra perioden spelar vi bra och har 6-7 kvalitativa lägen, menar ÖIK:s Tobias Falk.

Det blev tillslut nästan komiskt då ÖIK gång på gång var nära – men inget av lagets 37 skott resulterade i mål. Oftast stod Sollefteåmålvakten Filip Hjorth i vägen. Andra gånger var det insida stolpe, eller mot- såväl som medspelares klubba eller skridsko.

Bakåt höll Johan Berge även han länge nollan intakt, men med drygt fem minuter kvar av matchen gjorde bortalaget segermålet. Extra talande för ÖIK:s missflyt denna kväll var att laget bara sekunder tidigare missat ett friläge genom Kristoffer Backman, snyggt framspelad av Kalle Johansson.

– Det brukar vara så. Sätter man inte lägena så straffar det sig. Men det är bara att jobba på, vad ska man göra, säger Tobias Falk och ler uppgivet.

ÖIK-kaptenen hade svårt att hitta någon förklaring på lagets stora svårigheter att göra mål.

– Jag vet inte faktiskt. Jag tycker att vi gör en jättebra match i dag, men vi får inte dit dem. Vi skapar ju bra målchanser. Prestationen var det inget fel på, men vi måste kunna göra mål också, konstaterar Falk.

– Jag tycker vi jobbar hårt hela matchen, det är bara det lilla sista som fattas.

Har det satt sig i huvudet på laget att ni inte gör mål?

– Någonting är det ju. Annars skulle vi inte bränna så mycket, men det är bara att jobba på som sagt. Man kan inte göra så mycket annat.