Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nominera till polisens silvermedalj

Polisen i Jämtlands län efterlyser nu nomineringar till utmärkelsen "Rådigt ingripande och goda insatser".

Det var förra året som polismyndigheten i Jämtlands län införde utmärkelsen. Silvermedaljen kan delas ut till en person eller en organisation som gjort goda insatser så som till exempel livräddande insatser. Förutom silvermedaljen med polisemblemet samt inskriptionen "Tack för god insats" på framsidan kan även en belöning på högst 5 000 kronor delas ut. Om utmärkelsen delas ut till någon som är anställd inom polismyndigheten utgår dock inte belöningen.

Allmänheten och polisanställda kan nu nominera till utmärkelsen fram till 30 november. Förslagen ska mejlas till polismyndigheten i Jämtlands län och med nomineringen ska både personen eller organisationen beskrivas samt även insatsen.

2012 var det hundföraren Jörgen Modin, vid Jämtlandspolisen, som fick utmärkelsen för sitt och hunden Izors insatser i samband med flygolyckan i Kebnekaisefjällen där fem personer omkom.

Artikeln kommer från 100% Östersund.