Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nördarna gersuperhjältenextra klös

/
  • I filmerna är det Hugh Jackman som spelar Wolverine. I spelet gör han röstskådespeleriet, men förlagan som filmades och fotades i Ravens motion capture studio var Jackmans officiella look-a-­like. Det ser ut att ha fungerat ganska bra det också.

Annons

Vad får man om man låter folk som både är spel- och superhjältenördar utveckla ett spel om Wolverine? Kanske det bästa superhjältespelet någonsin.

Det är i alla fall vad Activison hoppas på efter att låtit Raven software ge sig i kast med spelet som ska ackompanjera den nya filmen om X-men-hjälten.

– Superhjältar är ju som gjorda för spel. De har alla sina superkrafter och var borde man kunna utnyttja dem mer än i ett spel?

Det är Dan Vondrak, producent till Wolverinespelet, som ställer den retoriska frågan. Han talar självklart i egen sak – han vill ju marknadsföra sitt eget nya spel – men det går inte att ta miste på hans engagemang. Han är faktiskt sur på riktigt över att spelen inte kunnat skänka rättvisa åt vare sig Stålmannen, Spindelmannen eller Ironman för att nu nämna några.

– Jag ska inte uttala mig om vad bristerna har legat i, men man blir så klart enormt besviken när man inte kan göra alla där häftiga grejerna ens hjälte kan. Eller när spelen missar viktiga saker, när utvecklarna inte är trogna originalet.

Marvels mest populära hjältar. Genom filmerna om X-men har karaktären – och skådisen Hugh Jackman – blivit ännu större och i vår är det premiär för den första egna filmen. Wolverine, vilket betyder järv, är en mutant vars superkrafter bland annat består av att han självläker oerhört snabbt och klor av den påhittade metallen adamantium. Överkurs? Absolut inte.

– Spelet var från början tänkt att enbart vara ett filmspel, men det ville vi inte göra. Visst, allt från filmen finns ju med i spelet men vi har gått mycket längre än så. Redan innan vi såg filmmanuset hade vi gjort en lista på saker vi tyckte måste vara med, händelser som är viktiga delar av Wolverines historia.

Ravens idéer, utan satte en av sina mest erfarna manusförfattare på att skriva historien till spelet.

Om resultatet verkligen är ett kul superhjältespel eller inte vet vi först när spelet kommer. Några saker vet vi dock:

– Man kan låsa upp Wolverines gula och blå superhjältedräkt och man kommer att kunnat slåss mot den där sex kilometer höga robotvaktposten. Utan det hade det ju aldrig blivit ett riktigt Wolverinespel, säger Vondrak.

Nä, eller hur?

Mer läsning

Annons