Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nordén övervakar det ukrainska valet

Marie Nordén (S) missar slutspurten av EU-valrörelsen.
Riksdagsledamoten från Östersund åker i stället österut för att övervaka det ukrainska presidentvalet.

Annons

På söndag, samma dag som valet till Europaparlamentet genomförs, väljer Ukraina ny president efter det senaste halvårets intensiva oroligheter i landet. Organisationen för samarbete och säkerhet i Europa, OSSE, observerar valet med en massiv styrka där Marie Nordén från Östersund ingår som parlamentariker.

– Valövervakningen består av flera delar, av ett antal experter, ett hundratal långtidsobservatörer och närmare 900 korttidsobservatörer. Vi parlamentariker från olika länder ingår i den sistnämnda gruppen och finns med när själva valet genomförs, säger Marie Nordén i ett pressmeddelande.

– Jag tror att alla jämtlänningar, som saknar mig EU-valrörelsen, förstår att detta är ett minst lika viktigt arbete för demokrati. Valet i Ukraina på söndag är betydelsefullt för hela Europa. Oroligheterna som pågår gör valövervakningen viktigare än någonsin.