Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nordisk mästare hyllades hemma

När Härjedalens AK arrangerade SM-kval i backe för snöskotrar så hyllade klubben sin lovande skoterstjärna, Sebastian Drotz, som förra helgen blev Nordisk mästare i skotercross.

Sebastian Drotz har haft en grym säsong bakom skoterstyret. Grabben från Rätan vinner det mesta han ställer upp i och i samband med att hans hemmaklubb, Härjedalens AK, arrangerade tävlingar så passade de på att hylla sin talang.

– Vi vill ju visa vår uppskattning och det passar ju bra nu när vi har storpublik här, säger tävlingsledaren Sebastian Hedin.

Sebastian Hedin är även anledningen till att Sebastian Drotz tävlar för HAK.

– Han är en grymt bra tränare och jag kommer aldrig att byta klubb så länge han finns kvar. Sen är crossbanan väldigt fin i Sveg, säger Sebastian Drotz som även kör motocross.

Att få ta emot blommor från klubben tyckte Drotz var mycket hedrande.

– Roligare än att kliva upp på pallen och få pris, det kändes lite extra att den egna klubben gjorde det här.

Även i helgen vann Drotz alla heat och är klar för final i Back-SM, en final som han troligtvis inte kommer att köra.

– Det krockar med första SM-deltävlingen i motocross och ska jag ha någon chans där så måste jag vara med från början. Förra året missade jag finalerna men det var bara en vurpa som förstörde så jag känner att jag kan vara med i täten även där. Målet är att komma till finalerna och vara topp tio i år.

Drotz säger att han vill satsa på att köra både motorcykel och snöskoter så länge det går men dagen då han måste välja kommer närmare.

– Det är ju rätt dyrt och snart når jag väl den åldern så jag måste betala själv. Sen tar det mycket tid, det blir mycket träningar och vi har en bit att åka varje gång, säger Sebastian Drotz.