Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nordström bakom Färjestads utjämning

Han har haft skadeproblem hela säsongen.
Med smärtan borta lyfter Peter Nordström.
– Allt jag vill göra är att spela hockey på topp­nivå, sa Färjestads­forwarden efter sina två mål i 4–1-segern över HV71.

Annons

Den 34-årige veteranen låg bakom segern över HV71 som innebar att Karlstadslaget utjämnade finalserien till 1–1 i matcher.

Först sköt han det viktiga 1–0-målet efter 4.34 av den andra perioden på passning från sin ständige vapendragare Jörgen Jönsson och 22-årige framtidsmannen Per Åslund. Sedan avgjorde han genom att lägga in 3–1-pucken i tom kasse med 1.13 kvar att spela.

15 matcher långa segersvit i den första finalen i Jönköping i onsdags. Men Färjestads långa hemmasvit kunde inte Jönköpingslaget röra. Efter förlusten mot just HV71 11 december förra året har Färjestad radat upp 16 raka segrar hemma i Karlstad.

– Vår publik betyder fruktansvärt mycket. När man kom in i dag så var det som att kliva in i ett rus, sa Nordström.

som en kalv på grönbete. Hans kedja var bästa enhet i Färjestad i den första finalen och fortsatte på den inslagna vägen i den andra finalen. Förklaringen är att han är smärtfri i ljumskarna. Han har haft problem med en inflammation tidigare under säsongen.

– Det var först efter Brynäsmatcherna i kvartsfinalen som jag har känt mig bra. Förut har jag haft så ont att jag bara har orkat tre–fyra byten, sedan har jag tagit slut. Problemen kom efter min knäoperation i våras. Jag har inte kunnat träna upp knäet ordentligt inför säsongen, sa han.

I stället har ljumskarna fått ta smällen.

Hans kontrakt med Färjestad går ut efter säsongen och klubben har inte erbjudit någon förlängning ännu. Hans chans nu är att visa bra form i slutspelet:

– Jag tänker spela tills jag är 40, det gjorde min pappa.

Färjestad tog som väntat kommandot direkt i matchen och hade övertaget i första perioden – ändå var det HV som var närmast ett ledningsmål då Teemu Laine prickade stolpen.

Därför var Nordströms 1–0-mål mycket viktigt. När Mikael Johansson gavs öppen kasse och kunde göra 2–0 sedan Rickard Wallin sparkat fram pucken efter 6.54 av sista perioden såg matchen avgjord ut. Men HV:s Johan Lindström gjorde 1–2 och gav matchen nytt liv. Men Nordström släckte HV:s förhoppningar. Lee Goren kunde göra 4–1, också det i tom bur, när 50 sekunder återstod.

Den tredje finalen spelas i Jönköping i morgon. (TT)