Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nordström bakom Färjestads utjämning

Han har haft skadeproblem hela säsongen.
Med smärtan borta lyfter Peter Nordström.
– Allt jag vill göra är att spela hockey på topp­nivå, sa Färjestads­forwarden efter sina två mål i 4–1-segern över HV71.

Den 34-årige veteranen låg bakom segern över HV71 som innebar att Karlstadslaget utjämnade finalserien till 1–1 i matcher.

Först sköt han det viktiga 1–0-målet efter 4.34 av den andra perioden på passning från sin ständige vapendragare Jörgen Jönsson och 22-årige framtidsmannen Per Åslund. Sedan avgjorde han genom att lägga in 3–1-pucken i tom kasse med 1.13 kvar att spela.

15 matcher långa segersvit i den första finalen i Jönköping i onsdags. Men Färjestads långa hemmasvit kunde inte Jönköpingslaget röra. Efter förlusten mot just HV71 11 december förra året har Färjestad radat upp 16 raka segrar hemma i Karlstad.

– Vår publik betyder fruktansvärt mycket. När man kom in i dag så var det som att kliva in i ett rus, sa Nordström.

som en kalv på grönbete. Hans kedja var bästa enhet i Färjestad i den första finalen och fortsatte på den inslagna vägen i den andra finalen. Förklaringen är att han är smärtfri i ljumskarna. Han har haft problem med en inflammation tidigare under säsongen.

– Det var först efter Brynäsmatcherna i kvartsfinalen som jag har känt mig bra. Förut har jag haft så ont att jag bara har orkat tre–fyra byten, sedan har jag tagit slut. Problemen kom efter min knäoperation i våras. Jag har inte kunnat träna upp knäet ordentligt inför säsongen, sa han.

I stället har ljumskarna fått ta smällen.

Hans kontrakt med Färjestad går ut efter säsongen och klubben har inte erbjudit någon förlängning ännu. Hans chans nu är att visa bra form i slutspelet:

– Jag tänker spela tills jag är 40, det gjorde min pappa.

Färjestad tog som väntat kommandot direkt i matchen och hade övertaget i första perioden – ändå var det HV som var närmast ett ledningsmål då Teemu Laine prickade stolpen.

Därför var Nordströms 1–0-mål mycket viktigt. När Mikael Johansson gavs öppen kasse och kunde göra 2–0 sedan Rickard Wallin sparkat fram pucken efter 6.54 av sista perioden såg matchen avgjord ut. Men HV:s Johan Lindström gjorde 1–2 och gav matchen nytt liv. Men Nordström släckte HV:s förhoppningar. Lee Goren kunde göra 4–1, också det i tom bur, när 50 sekunder återstod.

Den tredje finalen spelas i Jönköping i morgon. (TT)