Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Normans bok äntligen klar

Under onsdagen släpps Lars Normans bok "Levande vatten" som ges ut av förlaget Waterlife.

Släppet firas på Länsbiblioteket i Östersund där man kan träffa författaren, se bilder ur boken och lyssna på musik av och med Ellen Sundberg. Filmfotografen Kurt Skoog visar dessutom filmklipp och berättar om filmen med samma namn som boken.

Lars Norman har varit intresserad av fiske i hela sitt liv och arbetet med boken har pågått de senaste tio åren. För ett par år sedan drabbades Lars av en stroke vilket gjorde att det drog ut på tiden ytterligare. Men nu finns den alltså tryckt och klar att bläddra i.

– Det känns otroligt skönt nu efter många års väntan, säger Lars.

Materialet till boken har samlats in under många år och det har spenderats mycket tid i naturen för att få den så genomarbetat som den är. I boken kan man läsa om musslor, uttrar, dvärgrödingar och mycket mer. Allt illustreras med vackra naturbilder.

– Det är ingen som har gjort en bok på det här sättet tidigare. I alla fall inte när det gäller vatten i norra Sverige så det var på tiden att någon tog tag i det, säger Lars.

Det är han som har skrivit texterna och tagit många av bilderna, men han har även haft hjälp av Kent Moén, Micke Sundberg, Kurt Skoog, Ingemar Näslund, Thomas Sandberg och Thommy Gustavsson med bilderna.

– Det är kompisar till mig. Kurt Skoog är riktigt fotograf och de andra är folk som jobbar inom fiske och naturvård. De har en otroligt viktig del i den här boken, säger Lars.

På onsdagen släpps "Levande vatten" och det är med största sannolikhet den sista boken som Lars Norman släpper

– I och med stroken blir det svårt att göra något mer. Det var tur att jag hade allt material sedan tidigare så man får vara glad för det här, säger han.