Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Norråkers butik får pris

Butiken i Norråker har för andra året i rad fått pris för bland annat god service. Ida Collin och maken Johannes har drivit butiken i sju år. Nu driver de också en hel del andra koncept med lanthandeln som nav för alla idéer.

Ida och hennes två anställda Carola och Maria är alla jätteglada över att ha fått utmärkelsen. Det var livsmedelskoncernen Axfood som nyligen uppmärksammade den lite annorlunda lanthandeln i norra Jämtland. Förra året belönades de för sin goda service av branchorganisationen Svensk servicehandel och fast food. År 2012 blev de nominerade till utmärkelsen "Årets Handlarn- butik". Men den gången fick de komma hem tomhänta från prisutdelningen i Göteborg. I år däremot kom revanschen och de fick ta hem prischecken på 15 000 kronor.

Ida Collin, som äger och driver butiken, tror att de har sin framåtanda och strävan att utvecklas att tacka för priset.

– Det är en fin butik vi har och det är en positiv stämning här inne. Det är kul att jobba med det här!

Butiken har över 1200 följare på Facebook. Och de kan erbjuda allt från egenimporterade franska kryddor, till lokalproducerade mögelostar. Det lilla caféet i entrén lockar också, mellan 10 och 11 är det högtryck nästan varje dag.

En sak de nog är ensamma om är konceptet "Bo på lanthandel". Hemvändare och besökare kan helt enkelt hyra in sig i en lägenhet på våningen ovanför butiken. Det och näthandel är något Ida gärna skulle bygga vidare på i framtiden.