Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Norrdans gästar Lillhärdalsfestival

På midsommarafton drar festivalen Mittkulturen i Lillhärdal i gång. En vecka av kultur där några av gästerna är Norrdans, jazzgruppen Klas-Henrik Hörngren Trio och fotografen Charlie Fjätström.

Det är tredje gången som Mittkulturen i Lillhärdal ordnas.

Till festivalen kommer bland annat Norrdans med sin helt nya utomhusföreställning ”Sju gånger sju”. Föreställningen har premiär i Härnösand bara några dagar innan den kommer till Lillhärdal. I ”Sju gånger sju” tolkas karaktärerna i författaren Aleksis Kivis finska 1800-talsepos ”Sju bröder”. Sju koreografer från olika länder har bidragit med varsitt verk på sju minuter var.

Länsbekante jazzpianisten Klas-Henrik Hörngren kommer till Lillhärdal med sin trio. Klas-Henrik leder också gruppen Klabbes bank som har gett ut fyra album. Det kritikerrosade bandet gav ut sitt senaste album ”Protect the forest” 2012 och blev då nominerade till en Grammis för årets jazz. Med trion bjuder Klas-Henrik (piano), Magnus Vikberg (trummor) och Elsa Bergman (kontrabas) på egna kompositioner, standards och psalmer.

Fotografen Charlie Fjätström kommer från Härjedalen, men är numera verksam i Oslo. Under festivalveckan visar han sina fotoutställningar ”Hemma” och ”Ten ways to kill yourself”.

Bokhandlarna och bröderna Caj och Daniel Källmalm kommer också att vara på plats för att berätta om sin aktuella fotobok ”Vårt Härjedalen”.

Efter Mittkulturen-veckan är det dags för workshopen Integrationsdans som börjar 27 juni. Under en vecka får flyktingar och ickeflyktingar upp till 25 år mötas och skapa en dansföreställning tillsammans, under professionell ledning. Tanken är att föreställningen ska visas för publik 3 juli på Härjedalens Kulturcentrum.

Mittkulturen i Lillhärdal – programmet:

• 20 juni, midsommarafton: Midsommarstångsresning på hembygdsgården i Högen, kl 14.

• 21 juni, midsommardagen: Vernissage, fotoutställning av Charlie Fjätström på Härjedalens Kulturcentrum, kl 14. Utställningen pågår till 20 juli.

• 22 juni till 26 juni: Teaterskolan i Lillhärdal har öppet, kl 9-14.

• 23 juni: Norrdans ger ”Sju gånger sju” på Härjedalens Kulturcentrum, kl 15. Konsert med Hjördis och Anselm Frid i Lillhärdals kyrka, kl 19. Utställning av tidningsurkiipp från 1900-1950 i Lillhärdals kyrka, pågår till 26 juni.

• 24 juni: Presentation av fotoboken ”Vårt Härjedalen” på Härjedalens Kulturcentrum, kl 19.

• 25 juni: Barnteater i Folkets hus i Lillhärdal, Ostingekompaniet ger ”Bova och Bove”, kl 14. Konsert med musikgruppen G-dur i Lillhärdals kyrka, kl 19.

26 juni: Teaterskolan ger föreställning på skidstadion, kl 17.

Mittkulturen är en kulturvecka som arrangeras av Härjedalens Kulturcentrum i samarbete med Kulturrådet, Härjedalens kommun, ABF, Länskulturen, Riksteatern, Svenska kyrkan och Idéer för livet.