Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norrettan omgång 1: Jesper Blomqvist fick stryk av lillebrorsan

ÖFK fick en bekymmersam start på norrettan, desto bättre gick det för de andra Norrlandslagen.
Umeå vann toppmötet med Enköping och nedflyttningskandidaten Skellefteå tog en mer­smakande poäng borta mot Gröndal.

Annons

När Enköping och Umeå drabbade samman i den första omgången i Norrettan var det helt klart en match med extra krydda. Båda laget tippas som möjliga seriesegrare och dessutom innehöll matchen en intressant brödrakamp: I ena ringhörnan Umeås assisterande tränare Joakim Blomqvist och i andra hans mer kände bror och Enköpings tränare Jesper Blomqvist. Den här gången var det forne Champions League-mästaren som fick vika ned sig.

visserligen ett något större bollinnehav men kunde inte överlista en storspelande Vladimir Sudar i UFC:s mål. En annan spelare som imponerade var debuterande 20-årige yttermittfältaren Simon Mårtensson som gjorde matchens enda mål snyggt framspelad av Toby Davis i inledningen av andra halvleken.

Värdet av segern i toppmötet blir inte mindre av att Umeå inför matchen hade drabbats av ett ordentligt manfall.

– Den här segern kändes riktigt skön, tre poäng och vinst över storebror. Det här ska han få höra på många olika sätt fram tills vi möts nästa gång, sa Joakim Blomqvist till vf.se efter matchen.

norrlandslaget i serien, Skellefteå FF, förväntas höra hemma i tabellens nedre regioner – men premiären var stark. Efter tidigare ÖFK-aktuelle Robin Nilssons ledningsmål i den 54:e minuten såg det länge ut som att FF skulle få med sig en trepoängare borta mot topptippade Gröndal. Alieu Jagne kvitterade dock i den 79:e.

Mest beröm i Skellefteå fick mittfältet med ex-ÖFK:aren Andreas Lindgren samt Dan Burlin och André Calisir.

Mer läsning

Annons