Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norrettan omgång 2: Seriefavoriterna imponerar inte

En krysstät omgång 2 av Norrettan gav inte särskilt många tydliga signaler.
Dock en: Västerås har för dagen inte ett spel som motiverar favorittipsen.

Annons

Över 2000 personer löste på måndagen in sig på Damnarvsvallen för att se sitt Brage göra första serieframträdandet på det nya konstgräset. Och de fick valuta för grindslanten.

Hemmalaget höll enkelt VSK på avstånd medan man själva skapade en hel del framåt. Till slut var det nyförvärvet från Mariehamn, Mathias Viklöf, som kunde göra matchens enda mål.

Men de flesta var överens om att Brage borde ha avgjort tidigare.

Ex-östersundaren Jörgen Zetterström som tränar seriefavoriterna VSK var missnöjd.

– Vi fick inget tryck alls, och hade alldeles för svårt att etablera spel i offensiven, sa Zäta, som fick ytterligare problem att grubbla över då viktige anfallaren Stefan Bärlin tvingades utgå med ljumskproblem efter bara några minuter.

VSK målades ut som klara favoriter inför seriestarten men har nu svarat för två tama insatser (dåliga resensioner även efter 1–0 mot Forward i premiären) och den otåliga supporterskaran lär knorra ordentligt om inte vändningen kommer mot Gröndal nästa helg.

Den andra måndagsmatchen såg länge ut att ge Syrianska Kerburan den första segern i ettan men två sena mål av Valsta Syrianska gav Märstalaget tre poäng vilket enligt rapporterna var klart i överkant. Nästan 1200 personer såg den matchen.

Nykomlingarna Skellefteå luggade ytterligare ett väntat topplag på poäng när man 0–0:ade Carlstad United. Gästerna hade klart mer bollinnehav än hemmalaget men en trepoängare för Skellefteå var ändå inte allt för långt borta. Forwarden Robin Nilsson blev på övertid ordentligt tröjdragen av Uniteds mittförsvarare Igor Utkovic och många menade att straffen var solklar. Domaren Augin Melki valde dock att fria och matchen förblev mållös.

enligt rapporterna ett spelmässigt övertag mot Arameiska Syrianska men får ändå vara hyfsat nöjda med 1–1. Gästerna hade en del farligheter, till exempel två stolpskott inom tre sekunder – det ena levererat av George Ekeh som imponerade stort på Gammliavallen. Umeås forward Andreas Hermansson utgick redan efter 20 minuter med vad som befaras vara en mindre bristning.

liksom Västerås, en toppkandidat som haft svårt att övertyga hittills. I helgen fick de med nöd och näppe med sig en poäng i bortamötet med Forward. Hemmalaget ledde med 2–1 och när gästernas Tolga Ünal kunde kvittera sedan en av Forwards unga backar sparkat i luften och gett Ünal fritt fram. Forward hade dock några fina chanser även efter 2–2-målet och var närmast segern. Forwards duktige mittfältare Niklas Klingberg gjorde ett riktigt drömmål men blev sedan ljumskskadad och tvingades bryta matchen.

en pinne mot Enköping, om någon glömt det.

Redan innan den andra omgången fullbordas med Degerfors–Karlslund på onsdag kväll kan vi konstatera att alla lag redan har tappat poäng.

Mer läsning

Annons