Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Norrlands Trähus dubblerar

Hammerdal med många och långa traditioner inom trähustillverkning går nu en ny framtid till mötes - en framtid som innebär nyanställningar och utbyggnad av trähustillverkningen.

Annons

Det är Norrlands Trähus AB som efter fyra-fem år av lågt byggande nu märker en kraftigt ökad efterfrågan på trähus.

– Vår nisch är att bygga upp villaområden för bland andra PEAB och Skanska, säger Peter Rhensbo, vd på Norrlands trähus.

Nu växer orderstocken i sådan omfattning att företaget helt enkelt inte hinner med att svara upp på den ökade efterfrågan.

– Vi märkte av att trenden vände redan i höstas. Nu har vi dessutom kunnat teckna ett avtal med NCC som kommer att generera stora volymer de närmaste åren, fortsätter Rhensbo.

Avtalet, som i första hand omfattar två år, gäller 100 villor per år.

– Redan i dag bygger vi 175 villor i fabriken och med den nya ordern hoppas vi kunna producera åtminstone 275 villor per år, säger en nöjd Rhensbo.

För att klara den ökade produktionen byggs den nuvarande fabriken i Hammerdal ut med dubbla ytan, eller drygt 3000 kvadratmeter. Till hösten ska fabriken vara klar och under senhösten ska produktionen gå i gång i den nya fabriken.

I dag jobbar 35 personer vid företaget. För att klara den ökade produktionen behövs ytterligare tio personer i ett första skede. Rekrytering pågår.

– Helt klart är att det finns ett rejält underskott på bostäder i hela landet just nu. Nu bygger vi ifatt det behovet, säger Peter Rhensbo.

Företaget omsätter i dag cirka 55 miljoner kronor per år, men om två år är siktet inställt på en omsättning på åtminstone 85 miljoner kronor.