Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Norrlands Trähus dubblerar

Hammerdal med många och långa traditioner inom trähustillverkning går nu en ny framtid till mötes - en framtid som innebär nyanställningar och utbyggnad av trähustillverkningen.

Det är Norrlands Trähus AB som efter fyra-fem år av lågt byggande nu märker en kraftigt ökad efterfrågan på trähus.

– Vår nisch är att bygga upp villaområden för bland andra PEAB och Skanska, säger Peter Rhensbo, vd på Norrlands trähus.

Nu växer orderstocken i sådan omfattning att företaget helt enkelt inte hinner med att svara upp på den ökade efterfrågan.

– Vi märkte av att trenden vände redan i höstas. Nu har vi dessutom kunnat teckna ett avtal med NCC som kommer att generera stora volymer de närmaste åren, fortsätter Rhensbo.

Avtalet, som i första hand omfattar två år, gäller 100 villor per år.

– Redan i dag bygger vi 175 villor i fabriken och med den nya ordern hoppas vi kunna producera åtminstone 275 villor per år, säger en nöjd Rhensbo.

För att klara den ökade produktionen byggs den nuvarande fabriken i Hammerdal ut med dubbla ytan, eller drygt 3000 kvadratmeter. Till hösten ska fabriken vara klar och under senhösten ska produktionen gå i gång i den nya fabriken.

I dag jobbar 35 personer vid företaget. För att klara den ökade produktionen behövs ytterligare tio personer i ett första skede. Rekrytering pågår.

– Helt klart är att det finns ett rejält underskott på bostäder i hela landet just nu. Nu bygger vi ifatt det behovet, säger Peter Rhensbo.

Företaget omsätter i dag cirka 55 miljoner kronor per år, men om två år är siktet inställt på en omsättning på åtminstone 85 miljoner kronor.