Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Norrlandspodden analyserar valresultatet

I ett rykande färskt avsnitt av Norrlandspodden ger sig frilansjournalisten Po Tidholm och ledarskribenten Sofia Mirjamsdotter i kast med valresultatet. De frågar sig och försöker svara på frågor som varför SD går framåt i Norrland, och vad det kommer att innebära för Överkalix att sossarna petats från makten.

De diskuterar också mediebråk och journalisternas eventuella skuld i valresultatet. Är journalister världsfrånvänd Stockholmselit eller vanligt folk?

Tidholm och Mirjamsdotter debatterar även orsakerna till Sverigedemokraternas framgång där deras uppfattning om vad den beror på går isär. För att inte bli alldeles för politiska har de också lät en bok om Västerbottniska förnamn, och kanske kan de inspirera någon att vara lite extra kreativ vid namngivande, det är nämligen kreativitet som kännetecknar västerbottningarna när de namnger sina barn.

Podden, som är ett radioprogram på internet finns att ladda ner från iTunes eller att lyssna på direkt här.