Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Norrmän vilse på fjället

Polisen har under dagen sökt efter två norska medborgare i trakterna kring Handöl. Insatsen är nu avslutad sedan de själva gett sig tillkänna.

Paret, en man och en kvinna i 25-årsåldern, lämnade en stuga belägen mellan Handöl och Storlien vid 01.30 på fredagsnatten för att bestiga en fjälltopp.

Klockan halv sju på morgonen ringde paret till polisen och meddelade att de nått toppen av ett fjäll, dock var de osäkra på vilket fjäll de bestigit. Terrängen var dessutom för brant och marken i området för hal för att paret skulle kunna ta sig därifrån på egen hand. Den telefon de använde för att larma fick även slut på batteriet.

En statlig räddningstjänstinsats drogs i gång och polis, fjällräddare samt helikopter tog sig till området för att försöka lokalisera paret. Klockan 17 på fredagseftermiddagen hörde paret själva av sig till polisen och meddelade att de var åter till civilisationen välbehållna och räddningsinsatsen kunde avbrytas.

Polisen meddelar att kombinationen alkohol, dålig lokalkännedom och bristfällig utrustning varit bidragande orsaker till att paret gick vilse på fjället.