Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Norrmejerier höjer ersättningen till sina bönder

Från och med den första januari 2018 höjer Norrmejerier sin ersättning till sina bönder med 20 öre per kilo invägd mjölk. Det skriver Norrmejerier i ett pressmeddelande.

– Det här är ett efterlängtat besked till ägarna och det känns bra att kunna berätta det så här före jul, säger Ulla Bergström, ordförande, Norrmejerier i pressmeddelandet.

Sedan första januari 2017 har ersättningen till bönderna ökat med totalt 80 öre. Enligt pressmeddelandet påverkas Norrmejerier långsammare än andra mejerier av hur världsmarknaden svänger på grund av en stark hemmamarknad i Norrland.

– Tack vare lojala norrländska konsumenter har vi historiskt och under hela krisen kunnat hålla en jämförbart hög ersättning. Men när det vänder uppåt kraftigt på världsmarknaden, då tar det något längre tid att hänga med. Nu hoppas jag på en fortsatt stabil och hög prisbild. Det behöver vi för att långsiktigt trygga mjölkproduktionen i Norrland, säger Ulla Bergström i pressmeddelandet.