Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Norrporten investerar på Stadsdel Norr

Norrporten köper fyra fastigheter på Stadsdel Norr i Östersund.
– Norrporten vill växa och vi har identifierat ett antal regionala tillväxtorter i Sverige, säger Jörgen Lundgren, vd, i ett pressmeddelande.

Annons

De aktuella fastigheterna är delar av I5:s tidigare regementsområde som Peab byggt om till moderna kontor och utbildningslokaler. Säljare är Dalripan Fastigheter AB och det handlar om 17 000 kvadratmeter där bland annat Arbetsmarknadsstyrelsen, Academedia, Prolympia, Storsjögymnasiet och Danske Bank är hyresgäster. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till omkring 250 miljoner kronor.

Av pressmeddelandet framgår också att Norrporten har tecknat en avsiktsförklaring med Peab om ytterligare förvärv på Stadsdel Norr. Här handlar det om 19 000 kvadratmeter och byggrätter.

– Vi söker välskötta centralt belägna kontorsfastigheter, gärna med tillhörande byggrätter. I Östersund ser vi en positiv utveckling och möjligheter till god framtida tillväxt i kombination med en bra avkastning, säger Jörgen Lundgren.

Norrporten bygger nu upp en egen lokal organisation i Östersund med Sofie Blom Bergström som marknadsområdeschef. Hon har tidigare jobbat i Kungsleden och GE Real Estate.