Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Norrviddenhärvan upp i hovrätten

Norrviddens före detta vd Peter Andersson lät bolaget bekosta renoveringen av sin egen villa. Han nekade men dömdes till fängelse i ett år och nio månader. Nu tas fallet upp i hovrätten.

Peter Andersson stod åtalad för grov trolöshet mot huvudman, grovt osant intygande alternativt medhjälp till grovt osant intygande, samt osant intygande. Han misstänks ha fifflat med fakturor, som gjorde att Norrvidden betalade saker för Anderssons privata räkning. Det rör sig om över fyra miljoner kronor.

Historien uppdagades när Diös fastigheter tog över Norrvidden vid årsskiftet 2011/2012, och upptäckte konstiga fakturor utan förklaringar.

Peter Andersson har hela tiden nekat till brott. Men han erkänner osant intygande i samband med en middag på Invito, där Norrvidden fick betala 6 500 kronor för två personers mat och dryck – medan Andersson påstod att de hade varit åtta personer.

Domen överklagades först av Peter Andersson och senare även av åklagare Göran Kvist som vill se en straffskärpning i fallet.

Läs mer om bakgrunden till Norrviddenhärvan på st.nu.