Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Norsk kross i herrarnas skiathlon – svenskarna orkade inte hänga med i täten när Halfvarsson bröt

Simen Hegstad Krüger kraschade i inledningen av loppet.
Det hindrade inte honom från att vinna herrarnas OS-skiathlon – i överlägsen stil.
Till tvåan Marin Jonsrud Sundby var det åtta sekunder sekunder.

På väg ut ur stadion var Simen Hegstad Krüger en av fyra åkare som föll i en tilltrasslad situation där norrmannen bland annat tvingades byta stav två gånger.

Därefter påbörjades en imponerande åkning av Hegstad Krüger som efter ett tag hade tagit sig upp i tätgruppen och därefter låg och lurpassade.

Det tills det återstod ett par kilometer.

Då kom rycket.

Med tre kilometer kvar att åka hade norrmannen skaffat sig en ledning på 20 sekunder och han hade lämnat resterade del av fältet bakom sig och kunde defilera mot mål. I mål var han 8 sekunder före närmsta konkurrent som var Martin Jonsrud Sundby. Trea blev även det en norrman i Hans Christer Holund.

För svensk del var det Daniel Richardsson som visade bäst form och var med i tätklungan fram tills det att Krüger drog iväg, men blev ändå andre svensk i mål på plats 14 efter att Marcus Hellner gått om på slutet för en 12:e plats 44,8 sekunder bakom vinnaren. Richardsson var åtta sekunder bakom Hellner.

– Det var tungt. Jag var helt förstörd på klassiska, men kom tillbaka och kunde rycka upp mig. Jag tror den klassiska blev alldeles för tuff för mig, säger Hellner till Kanal 5.

– Jag försökte kriga mig fram till täten och tog mig fram. På skatedelen kändes det okej efter ett varv och det kändes som att man hade energi men så fort jag gick upp och körde lite så kände man att det blir svårt idag. På näst sista varvet blev det lite körning och jag fick släppa, säger Richardsson.

Jens Burman var tredje och sista svensk i mål på plats 17, dryga minuten efter Hegstad Krüger.

– Jag kan väl ändå tycka att kroppen kändes bra och det svarade bra på skaten, säger Burman.

Calle Halfvarsson hade en tung dag då han tvingades bryta loppet redan innan skidbytet efter 15 kilometers åkning.

Halfvarssons tunga OS-dag – tvingades bryta skiathlonen