Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Norsk och svensk polis i dramatisk biljakt på E 14

Svensk och norsk polis samarbetade vid onsdagens biljakt på E 14 som stundtals gick i hastigheter på närmare 200 kilometer i timmen.

Jakten började då en personbil inte stannade på den svenska polisens uppmaning.

Strax före klockan nio på onsdagsförmiddagen fick den norska polisen meddelande om att svensk polis jagade en bil som stals i Narvik. I höjd med Meråker anslöt den norska polisen.

Enligt vittnesuppgifter till den norska tidningen Addressavisa ska bilarna ha hållit en mycket hög hastighet, närmare 200 kilometer i timmen uppger flera vittnen till tidningen.

Klockan 9:13 gav polisens insatser resultat. Då hade den jagade föraren kört av vägen och fått stopp på bilen ute på en åker. Föraren valde då att till fots försöka fly från platsen.

Men han var inte snabb nog. För polisens hundar blev den flyende föraren ett lätt byte.

Mannen greps vid Fornes bara 50 meter från bilen.

Totalt deltog sex polisbilar av biljakten.

– Bilen var stulen i Narvik i går. Därefter har färden gått via Kiruna, Arvidsjaur, Dorotea, Hammerdal och över till Norge, säger Per Thelin vid Östersundspolisen.

Föraren stal cigaretter i Arvidsjaur, samt tjuvtankade i Kiruna och Hammerdal.

– Polisen hade för tillfället ett möte med tullen vid gränsen i Storlien. Svenska polisen fick tillstånd att ta upp jakten på norsk mark, säger Thelin.

Den norska polisen upprättade en vägspärr vid Fornes (intill där en granat från andra världskriget sitter fast i ett bostadshus), vägspärren blev slutet för biljakten.

Polisen har ännu inget id ännu på föraren.

Läs mer om biljakten hos Adressavisa här

Läs fler blåljus-nyheter:

Inbrottstjuvarna på Yamaha Center fastnade på film

Östersundsbo snuvades på bil - den var såld till Bert Karlsson

Restaurang Brunkullan utsatt för inbrott