Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Norsk OS-dröm med Åre

Norge drömmer nya OS-drömmar och vill ha Åre med som samarbetspartner, inte minst för kostnadernas skull.

Det är ledartoppen inom de norska elitidrottsgymnasierna som vill hålla OS-elden brinnande och nu kastar fram en ny brandfackla.

– Ja, vi menar bestämt att Norge behöver ett nytt vinter-OS. Att varken Tromsö eller Oslo fick spelen är väldigt synd. Men vi inser att tåget gått för 2022. Därför måste vi titta fram mot 2026, säger toppidrottschefen Thorleif Gunhildrud på de norska idrottsgymnasierna.

Han gör uttalandena till den norska näringslivstidningen Nationen och fortsätter:

– Vi tror fortfarande på att norrmän generellt önskar sig ett nytt OS, men att kostnadsnivåerna måste ner.

– Vi måste tänka annorlunda och då passar ett kombinerat spel med Trondheim och Åre bra in i denna framtidsvy, menar Thorleif Gunhildrud vidare i artikeln.

Norge och Oslo backade ur OS-kandidaturen till 2022, precis som Stockholm gjorde ett antal månader tidigare. I bägge fallen sa politikerna ifrån. Varken den svenska Alliansregeringen eller Norges nuvarande högerregering var intresserad av att ge statliga garantier i mångmiljardklassen för att arrangera.

Delade spel lindrar slutnotan, konstaterar de norska debattörerna.