Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Norsk seger i Tour de ski efter flera olyckor: "Parodiskt"

Det var tätt, trångt och flera fall och incidenter när herrarna gjorde upp över 15 kilometer fristil i Tour de ski.
Då vann Emil Iversen med 0,4 sekunder.
Bäste svensk blev Oskar Svensson på plats 15.

Efter 3,6 kilometer var Calle Halfvarsson uppe på en fjärdeplats när det delades ut bonussekunder och han la då beslag på åtta stycken sådana.

Precis som i damernas masstart var det ett samlat fält och mellan ledaren efter 4,2 kilometer, Andrew Musgrave, och tial Emil Iversen var det bara 1,8 sekunder.

Men för Calle Halfvarsson blev det efter 3,6 kilometer ett fall rakt ned genom fältet och efter 7,8 kilometer var han på plats 44 och han föll dessutom då en åkare framför honom ramlade. Istället var det Marcus Hellner som var längst framme av svenskarna på en sjundeplats när det delades ut bonussekunder igen vilket resulterade i fyra sekunder på den korta och tighta banan som inte bjöd på någon finare underhållning utan istället flertalet krascher.

– Det är parodiskt och osportsligt, säger SVT:s expert Anders Blomquist om förutsättningarna.

Efter 12,6 kilometer var det ett nytt namn som var främste svensk då Jens Burman åkte in på en 14:e plats medan Hellner var 20:e man.

Men i mål var det Oskar Svensson som var snabbaste svensk då han var en i gruppen om sex som gjorde upp på målfoto.

Vann loppet gjorde Emil Iversen som var 0,4 sekunder före Sindre Björnstad Skar och ytterligare halvsekunden före Francesco De Fabiani på tredjeplatsen.

– Det här var ett av de sämre lopp man sett, säger Anders Blomquist om de 15 kilometerna.

Marcus Hellner blev 22:a, tätt följd av Jens Burman på plats 24. Daniel Richardsson åkte in på plats 47 medan Calle Halfvarsson till slut kom in som 54:a.

Stark insats av Nordström i Tour de ski när norskorna dominerade igen