Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Norska landslagsmän provspelade för Jämtland

Lite försen­ade dök de två norska landslagsspelarna upp till Jämtland Baskets träning i går. Men väl där var Stian Mjøs och Anders Stien ivriga att komma igång.
– Det här ska bli spännande, säger Mjøs.

Jämtland Baskets två första testspelare inför nästa säsong dök upp till Östersunds sporthall i går vid sex-tiden. Hur det än blir i framtiden vill Mathias Eckhoff redan nu börja tänka på nästa säsong. Därför är de två norrmännen nu här för att provspela då nästan hela laget ännu är samlade.

– Det är skönt att man är tidigt ute för en gångs skull, säger Mathias Eckhoff.

är 20-årige Stian Mjøs och 19-årige Anders Stien med flera fina punkter på meritlistan. Mjøs är en lång pointguard, 185 cm, som följt Eckhoff från norska U16 till seniorlandslagsnivå. I fjolårets U20-EM var Mjøs mästerskapets 16:e bästa trepoängsskytt med 44,2 procent.

Stien är en small forward som också var en av Norges mest framträdande spelare vid förra sommarens U18-EM. Han snittade 18,9 poäng per match vilket räckte till en fjärdeplats totalt i mästerskaptes poängliga.

Båda två har flera trådar ute inför nästa säsong men ser Jämtland som ett bra alternativ.

– Spelar man basket här kan man studera på universitetet och det är en stor fördel. Sen är det bättre nivå på basketen här än i Norge, säger Stian Mjøs.

– Jag har tänkt att spela i Sverige eller college i USA. Jag får se lite vilka möjligheter det blir, men det här känns verkligen spännande, säger Anders Stien.

Killarna har haft Mathias Eckhoff som tränare under flera år tidigare. Så om Eckhoff blir kvar som coach i Jämtland skulle förstås vara en positiv del i deras val.

– Ja, absolut jag har varit väldigt nöjd med Mathias förut, säger Stien.

nu med det här att de var försenade? Tanken var att träningen skulle komma igång halv fem, i stället var de igång strax efter sex. Enligt Eckhoff hade de kört fel på vägen till Östersund från Oslo.

– Jag tror vi körde riktigt. Men det var han (pekar på Eckhoff) som beskrev vägen fel, sen fick vi stanna hela tiden för en massa renar på vägen, säger Stian Mjøs. (zport.se)