Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Norska Pixel mixar friskt

Norsk jazz med inslag av både indiepop och rock. Så beskrivs norska kvartetten Pixel som spelar på Jazzköket fredag kväll.

– Vi gillar att blanda och håller oss inte till någon speciell genre, även om vi alla är utbildade improvisationsmusiker, säger gruppens sångerska och låtskrivare kontrabasisten Ellen Andrea Wang

Hon började spela klasisk fiol som barn, men i en musikalisk familj upptäckte hon även jazzen och på musikhögskolan i Oslo träffade hon sina tre medmusiker Harald Lassen, Jonas Kilmork Vemøy och Jon Audun Baar.

– Först skrev jag all musik, men efterhand gör vi det alla fyra.

Ellen Andrea har spelat med musiker som Palle Mikkelborg, är själv inspirerad av blåsare som John Coltrane och Ornette Coleman och skrattar åt jämförelsen med Esperanza Spalding:

– Vi är nästan jämnåriga och hon är en viktig förebild som framgångsrik kvinnlig jazzmusiker, det är kul att det gått så bra för henne.

Pixel gör sju spelningar i Sverige, började i Bollnäs i tisdags och avslutar i Stockholm.