Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Norska taktiken som sänkte Kalla: "Vi snackade ihop oss"

Charlotte Kalla gick ut först i jaktstarten, före fem norskor.
I mål var hon passerad av dem alla.
– Det var skönt att vi kunde slå Charlotte, säger Heidi Weng till SportExpressen.

Efter lördagens uppvisning hade Charlotte Kalla skaffat sig ett försprång på drygt fem sekunder till söndagens jaktstart.

Ett försprång hon höll under halva loppet, men under den sista halvan blev det tydligt att det var norskorna som var starkast för dagen.

I mål var Marit Björgen först och vann, 41,9 sekunder före Kalla som blev sexa, trots att hon startade över 20 sekunder bakom Kalla.

Efter loppet berättade Heidi Weng om att norskorna pratat ihop sig om att hjälpa varandra i jakten på Kalla.

– Vi snackade ihop oss på hotellet kvällen innan och sa att vi skulle försöka hjälpa varandra. Nu hade inte jag så mycket att hjälpa till med idag. Men det var skönt att vi kunde slå Charlotte, säger Weng till SportExpressen.

Samtidigt som Weng var nöjd över norskornas taktik var hon lite frågande till hur Kalla valde att öppna loppet på den, enligt norskan, lätta banan.

– Jag tror kanske det hade varit lite annorlunda om vi hade legat tillsammans. Tror att Charlotte öppnade lite för hårt samtidigt som vi andra kom starkt bakifrån. Hon hade en väldigt nackdel av att starta först på en sådan lätt bana. Lite synd för henne – men bra för oss, säger hon.

Charlotte Kalla slagen av fem norskor i jaktstarten – knäcktes av Björgen

Succé i världscupen ger Kalla klirr i kassan – dragit in över en halv miljon på en månad

Charlotte Kalla fortsätter att dominera i världscupen – besegrade norskorna på nytt

Gilla Skidpuls på Facebook