Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norskt i toppen när touren kom till Åre

/
  • Den tredje etappen av Tour de Jamtland gick till August Jensen. Han dök upp som gubben ur lådan och ryckte ifrån ledarduon Jesper Dahlström och Christopher Opie.
  • Cyklisterna fick ett hårt test på väg in till branta Granbacken.

Från ingenstans kom August Jensen och knäppte ledarna Jesper Dahlström och Christopher Opie på näsan. Efter en imponerande slutforcering skar norrmannen mållinjen i Åre först.

– Jag visste att jag hade möjligheten att vinna, säger etappvinnaren i Tour of Jamtland.

Annons

Likt den första etappen under torsdagen öppnades gårdagens etapp i ett mycket snabbt tempo. Efter 50 kilometer, vid Åsarna, hade en klunga på 25 man brutit sig loss från de övriga cyklisterna.

Väl inne i Åre saktades tempot ner eftersom cyklisterna då skulle ta sig an den oerhört tuffa backen Granbacken – två gånger.

– Jag visste att det var en hård backe och jag kände att jag hade mycket kraft kvar i benen, säger August Jensen som tack vare taktisk körning och full fart i den andra vändan av backen kunde bli en något oväntad vinnare av den andra etappen av Tour of Jamtland.

– Det var härligt. Det kändes som en ganska långtråkig etapp, men med mycket fart i starten. Det blev några kilometer med kontrollerad körning så jag hade krafter köra på i slutet, säger Jensen.

Inför målrakan hade han endast Jesper Dahlström som utmanade honom. Dahlström misslyckades även denna dag att hänga på och blev andra man in i mål.

– Den unge cykelcity-cyklisten har dock drygat ut sin ledning och har ett försprång på fem sekunder ner till tvåan Christopher Opie.

– Det är kul med fortsatt ledning, men det var bra nära att det blev vinst i dag igen. Jag lät honom gå lite. Jag såg att han stack i första backen och jag ville ha koll på honom Opie i UK Youth eftersom vi låg på samma sekund, säger etapptvåan och totalledaren Dahlström.

Vad tror du om dina chanser på den sista etappen?

– Det är alltid ”gött” att ha några sekunder tillgodo. Jag vet att förra året blev det klungspurt och blir det så har jag vunnit.

Annons