Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Northug: – Jag hade behövt Södergrens motor

Efter loppet fick Anders Södergren en hyllning av Peter Northug.

– Jag gick fram till honom och sa att jag hade behövt hans motor. Han svarade att han hade behövt min snabbhet, sa Northug och skrattade.

Många trodde nog Petter Northug skulle lämna målområdet snabbt efter att i knapp styrfart ha tagit sig i mål som 17:e man i skiathlonloppet.

Men det blev tvärtom. Han tog sig tid att prata med alla.

– Jag har inte full form och man kan väl konstatera att banan inte passar mig optimalt. De svenska distansåkarna har nog större fördel än de norska av den här banan, sa Petter Northug.

Han ville också höja upp Sverige som guldfavorit i OS-stafetten.

– Ja, se vilket bra lag de har i dag och då har de två som är lika bra utanför spåret i dag. Det är klart att de i alla fall är större favoriter än Norge, sa Northug.

Northug anar att det kan bli en fantastisk OS-avslutning av rutinerade Anders Södergren.

– Jag är så imponerad över honom. Med tanke på hur han såg ut i spåret i dag så måste nog alla se upp med honom på femmilen, sa Petter Northug.

Anders Södergren var förstås rejält nöjd att formen nu börjar visa sig.

– Det var ju jättebra för självförtroendet att få göra bästa loppet för säsongen. Än en gång har man lyckats med det här som kallas formtoppning. Nu saknas bara det sista lilla extra för att kriga med hela vägen.

Det kan bli en rolig femmil alltså?

– Ja, jag har ju två veckor på mig så den ser jag verkligen fram emot.