Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Northug riskerar fängelse

Petter Northug riskerar fängelse efter att han i söndags morse kraschade sin bil i centrala Trondheim. Polisen misstänkte nämligen tidigt rattfylleri, något som skidstjärnan sent på söndag kväll även erkände.

I ett pressmeddelande som sändes ut via hans manager säger Petter Northug:

"Jag vill på det djupaste beklaga det som har inträffat. Jag är väldigt olycklig nu och förtvivlad över det jag har gjort. Samtidigt är jag tacksam över att mitt dåliga omdöme inte fick ännu större konsekvenser. Jag har öppet förklarar för polisen om det som inträffat och är beredd att ta straffet för mina handlingar", framgår det av Norhugs pressmeddelande.

Det var Petter Northug och en kamrat till honom som tidigt på söndagsmorgonen tog Northugs bil och kraschade våldsamt med Audi A7:an mot ett räcke. Bilen totaldemolerades, Northugs kamrat skadades lindrigt, medan Northug av allt att döma klarade sig oskadd.

Men polisen misstänkte tidigt rattfylleri eftersom det var hastighetsbegränsning till 40 kilometer i timmen på sträckan och att bilen demolerades svårt, något som tydde på att fordonet framförts omdömeslöst i hög hastighet.

En av de två inblandade avvek också direkt från olycksplatsen. Om det var Petter Northug som gjorde sig skyldig även till smitningen eller inte, är ännu inte klarlagt.

Men polisen fick alltså fatt i skidstjärnan, förhörde honom och på söndagskvällen kom alltså erkännandet.