Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Northugs avslöjande om bilkraschen

Petter Northug hade 1,65 promille i blodet i samband med bilkraschen i maj.
Det avslöjar den norske skidstjärnan i en bok som släpps på onsdagen.

Annons

Petter Northug gör som Zlatan Ibrahimovic och berättar sitt livs historia i en bok. Men till skillnad mot den svenske fotbollsstjärnan låter den norske skidkungen familjen vara med och berätta om bland annat vilka val de gjort på Petter Northugs väg mot skidtoppen.

I boken "Northug. En Familjehistoria", skriven av Sverre M Nyrønning, berättar Northug och hans familj också om hur de upplevde tiden efter skidstjärnans fyllekörning. Det avslöjas att 28-åringen hade en promille på 1,65 i blodet när han kraschade sin bil i centrala Trondheim tidigt på söndagsmorgonen den 4 maj efter en sen utekväll.

Den beräknade hastigheten som Northug ska ha hållit uppgår till 80–90 kilometer i timmen på en 40-väg. Efter olyckan lämnade Northug en medpassagerare i bilen utan att larma polisen.

"Jag har inte haft möjlighet att läsa boken än. Min koncentration handlar om träning och återhämtning så att jag kan vara med på VM i Falun", skriver Northug på sin blogg.

Advokaten Terje Amland tror – utan att vara specifikt inläst på fallet – att Northug kommer att få ett fängelsestraff på mellan 30 och 40 dagar. Ärendet är överlämnat till rättsväsendet.

Tidigare artikel:

Var kraftigt berusas och kraschade – gömde sig i Storlien