Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Northugs avslöjande om bilkraschen

Petter Northug hade 1,65 promille i blodet i samband med bilkraschen i maj.
Det avslöjar den norske skidstjärnan i en bok som släpps på onsdagen.

Annons

Petter Northug gör som Zlatan Ibrahimovic och berättar sitt livs historia i en bok. Men till skillnad mot den svenske fotbollsstjärnan låter den norske skidkungen familjen vara med och berätta om bland annat vilka val de gjort på Petter Northugs väg mot skidtoppen.

I boken "Northug. En Familjehistoria", skriven av Sverre M Nyrønning, berättar Northug och hans familj också om hur de upplevde tiden efter skidstjärnans fyllekörning. Det avslöjas att 28-åringen hade en promille på 1,65 i blodet när han kraschade sin bil i centrala Trondheim tidigt på söndagsmorgonen den 4 maj efter en sen utekväll.

Den beräknade hastigheten som Northug ska ha hållit uppgår till 80–90 kilometer i timmen på en 40-väg. Efter olyckan lämnade Northug en medpassagerare i bilen utan att larma polisen.

"Jag har inte haft möjlighet att läsa boken än. Min koncentration handlar om träning och återhämtning så att jag kan vara med på VM i Falun", skriver Northug på sin blogg.

Advokaten Terje Amland tror – utan att vara specifikt inläst på fallet – att Northug kommer att få ett fängelsestraff på mellan 30 och 40 dagar. Ärendet är överlämnat till rättsväsendet.

Tidigare artikel:

Var kraftigt berusas och kraschade – gömde sig i Storlien