Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Noterius ensam hos TV4 i länet

TV4 behåller en journalist i Östersund. Det står klart när den nya organisationen spikats. Marcus Noterius blir kanalens lokala namn.

TV4:s beslut att lägga ned lokala nyhetssändningarna har inte passerat obemärkt. Kritiken har bemötts med att man ska behålla lokala journalister som jobbar mot riksnyheterna som sänds från Stockholm.

• Hur ska det gå till. Du lär väl knappast få med ett inslag om dagen i riksnyheterna?

– Nej, så klart. Men jag kommer inte att sitta och producera rakt ut i tomma intet. Förhoppningsvis får TV4 Nyheterna mer lokal färg. Dessutom ska jag producera till morgonsändningarna och åt Malou. Sedan har vi vår digitala plattform med Play och hemsidan, förklarar Marcus Noterius.

Han säger sig mest känna lättnad över att han får behålla jobbet.

– Någon glädje är det inte frågan om eftersom min kollega Johanna Svensson får gå. Hon och jag har kompletterat varandra bra, menar Noterius.

Där man trots allt väljer att behålla personal utanför Stockholm är Östersund enda stället där det bara blir en person, som både ska filma och intervjua i inslagen. Alla övriga orter har två eller fler medarbetare, upp till Göteborg som blir fem.

TV4 fortsätter att sälja lokal reklam i länet och den visas i lokala fönster som ligger utspridda i tablån.

– Det säljs ju bra med reklam i Jämtland. Problemet är bara att ledningen anser att lokala nyheter inte gå att sälja på, säger Noterius.