Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nour ska blotta själen – inte brösten

underhållning. Hon har dömts för sexuellt ofredande efter att ha visat brösten för en man i Humlegårdsparken. Förra måndagen blottade hon könet för turister i humorprogrammet ”Ballar av stål”.

I kväll uppträder hon på Storsjöteatern i Östersund, och frågan är så klart: Vad kommer hon blotta i kväll?

– Jag kommer inte blotta någonting. Eller jo, förresten, jag kommer blotta min själ. Det är mycket läskigare än att blotta könet, säger komikern Nour El-Refai.

El-Refai slog igenom som sidekick till Kristian Luuk under förra årets Melodifestival. Innan det jobbade hon med humorprogrammet ”Raj raj”. Det var där hon i ett av programmen visade brösten för en man i en park. Mannen polisanmälde henne och det slutade med att hon dömdes för sexuellt ofredande och fick betala böter.

– Det känns alldeles förjävligt. Jag vet inte hur jag någonsin ska komma över det. Det känns orättvist och taskigt och obegripligt och alla jobbiga adjektiv som finns.

– Det är humor det jag gjorde, och man behöver inte tycka att det är kul. Men diskussionen bör ligga på om det är roligt eller inte, inte om det är rätt eller fel, säger Nour El-Refai.

Trots domen vågar hon att med humorn som redskap fortsätta blotta sig för människor. I måndags kunde tv-tittarna se hur hennes rollkaraktär Bitterfittan visade könet för ett gäng turister i Kungsträdgården.

– Det är i humorsyfte och det är en roll jag gör. Privat visar jag inte könet för folk. Det är min rätt att få skämta om kön och många komiker gör det utan att det blir en politisk diskussion.

hon sin show ”Om att vara ett får när man egentligen vill vara en fågel”. Föreställningen handlar om att frigöra sig från alla möjliga roller, både könsroller och andra.

– Den handlar om att jag vill vara en fri människa men det är svårt, då blir jag ett får och följer flocken.

Av en recensent som sett föreställningen har Nour El-Refai kallats för attack-feminist, ett epitet hon aldrig har hört förut men tycker låter väldigt roligt.

– Feminist är jag ju, men det är jag även om jag är snäll och gullig. Jag är det hela dagen lång. Men jag nämner aldrig ordet feminism i showen och det handlar inte om det. Inledningen är hård bara, annars handlar det mer om att vara svag.

Östersund har Nour El-Refai Kalle Haglund. Egentligen är det komiker och skådespelerskan Vera Vitali som följt med Nour El-refai runt på turné, men eftersom vera Vitali är sjuk hoppar Kalle Haglund in. Han kommer göra en kortversion av sin show ”Las: Lätt autistiska särintressen.”