Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Novellen om morfar vann priset

Tove Edsholm, 10 år i Kall, har vunnit Barnens Bokklubbs novelltävling. Hennes spännande berättelse utspelar sig i Kallsedet där gamla morfars pengar blir stulna.

När Barnens Bokklubb utlyste novelltävlingen i somras fick de ta emot väldigt många bidrag. Men redaktionen fastnade till slut för Toves Edsholms bidrag.

När ÖP träffar Tove på skolbiblioteket i Kall visar sig att den unga författartalangen är en bokslukare av stora mått. Och det är främst en genre som lockar henne: spännande berättelser. Detta märks i hennes novell som börjar med att huvudkaraktären Kenny reser till sin morfar som precis vunnit en miljon kronor. Men ett par bovar får tag på pengarna men de kommer inte långt eftersom Kenny och hans kompis får reda på vem som ligger bakom kuppen. Mer ska inte avslöjas eftersom intresserade kan gå in på bokklubbens hemsida och själva läsa Toves novell.

Boklubbens redaktion menade att berättelsen var lik böckerna om Lasse-Majas detektivböcker som är skrivna av Martin Widmark. Detta är en komplimang eftersom Tove verkligen gillar dem.

Det var tack vare ett skrivprojekt i skolan som Tove Edsholm började skriva.

– Då blev jag väldigt inspirerad och tyckte det var roligt att skriva. Sedan har jag bara fortsatt att skriva, säger hon.