Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu är Åre tätort större än Järpen

För första gången i modern tid är Åre tätort nu större än Järpen.
Vid utgången av 2008 bodde det 1 622 personer I Åre. Järpen tätort hade 50 invånare färre.

Det visar ny statistik över befolkningen som Åre kommunledningskontor redovisade under fredagen.

För några år sedan passerade Åre församling Undersåkers församling i antalet invånare och nu springer alltså Åre församlings största tätort, Åre, om Järpen.

bodde det 3 685 personer i Åre församling medan Undersåkers församling hade 3 099 invånare. I hela Åre kommun bodde det 10 259 personer vid årsskiftet 2008/2009. Det är 132 personer fler jämfört med samma tidpunkt förra året.

”Sedan befolkningsutvecklingen vände efter 2001 (som var ett bottenår) har invånarantalet i kommunen ökat med 652 personer, nästan 7 procent.

I Åre församling har invånarantalet under samma tidsperiod ökat med 713 personer, vilket är lika med nästan 24 procent.”, skriver Anki Svensson, Åre kommuns utvecklingsstrateg i ett informationsbrev kring befolkningsutvecklingen.

”I och med utgången av 2008 är också Åre kommunens största tätort med cirka 50 personer fler än i Järpen”, fortsätter hon.