Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu är Åre tätort större än Järpen

För första gången i modern tid är Åre tätort nu större än Järpen.
Vid utgången av 2008 bodde det 1 622 personer I Åre. Järpen tätort hade 50 invånare färre.

Annons

Det visar ny statistik över befolkningen som Åre kommunledningskontor redovisade under fredagen.

För några år sedan passerade Åre församling Undersåkers församling i antalet invånare och nu springer alltså Åre församlings största tätort, Åre, om Järpen.

bodde det 3 685 personer i Åre församling medan Undersåkers församling hade 3 099 invånare. I hela Åre kommun bodde det 10 259 personer vid årsskiftet 2008/2009. Det är 132 personer fler jämfört med samma tidpunkt förra året.

”Sedan befolkningsutvecklingen vände efter 2001 (som var ett bottenår) har invånarantalet i kommunen ökat med 652 personer, nästan 7 procent.

I Åre församling har invånarantalet under samma tidsperiod ökat med 713 personer, vilket är lika med nästan 24 procent.”, skriver Anki Svensson, Åre kommuns utvecklingsstrateg i ett informationsbrev kring befolkningsutvecklingen.

”I och med utgången av 2008 är också Åre kommunens största tätort med cirka 50 personer fler än i Järpen”, fortsätter hon.