Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu är det dags för nästa steg i den planerade ombyggnationen av Busstorget

På tisdag, den 5 december, tar Kommunstyrelsen i Östersund ställning till Diös förslag om markanvisning.

I april 2016 skrev ÖP att de omfattande planerna om att bygga om vid busstorget skulle tas upp i kommunstyrelsen. Vi skrev då att kommunen och Diös ville skapa nya höga byggnader på kring busstorget och att det skulle bli bostäder, butiker och hotell på området kring torget.

Ett drygt år senare, i juli i år, presenterade två arkitektkontor sina förslag på hur det nya kvarteret runt torget skulle kunna se ut. Nu tas nästa steg i projektet. På tisdag ska nämligen Kommunstyrelsen ta ställning till förslaget om markanvisningen, det vill säga om det blir någon överenskommelse mellan kommunen och Diös vad gäller utvecklingen av området.

- Det som kom fram i de parallella programmen, både för- och nackdelar, tar vi med oss i det detaljerade arbetet som börjar nu och som ska göra att vi på längre sikt ska kunna sätta spaden i backen för att förnya det anrika torget. En fråga som vi lagt mycket fokus på är lokaltrafikens funktioner, säger projektledaren Johan Reuterberg på kommunens hemsida.

Med lokaltrafik syftar projektledaren på Stadsbussarna, Länstrafiken och taxi. Han fortsätter:

- Flytten av bussuppställningsplatserna kommer att medföra att vi frigör stora ytor utan att vi för den saken skull gör avkall på nuvarande funktioner. Jag vill poängtera att medborgarna även fortsättningsvis, precis som i dag, kommer att kunna kliva av och på kollektivtrafiken kring Gustav III: torg.

Det slutgiltiga beslutet i frågan fattas av kommunens högsta beslutande organ, Kommunfullmäktige, den 19 december.