Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Nu är det do or die som gäller"

Måndag och träning efter ännu en tung helg.

ÖIK famlar i mörkret

– Snart börjar det bli do or die, säger målvakten Johan Berge, som inte heller har varit förskonad från formsvackan.

Resten av laget har inlett träningen i Z-hallen. Men Johan Berge sitter kvar i omklädningsrummet med en huvtröja som täcker stora delar av ansiktet.

Han har kört ett gympass och ska nu gå igenom helgens matcher med målvaktstränaren Alexander Millner. Duon för sin egen kamp.

– Jag pratar inte särskilt mycket med de andra tränarna. Det är Alexander jag vänder mig till hela tiden och för en dialog med, säger Berge, som har fått kämpa för att få spelet att stämma.

– Jag börjar känna mig bättre och bättre, men jag hade en ganska stor svacka i början av säsongen, säger Berge, som med 91.33 i räddningsprocent hamnar långt ner bland norrettans målvakter.

Hur mycket tittar ni på räddningsprocenten?

– Inte särskilt mycket faktiskt, svarar Alexander Millner.

– Visst är det en fingervisning. Men bara för att du har en sämre räddningsprocent så betyder det inte att du presterar dåligt. Det kan vara att laget släpper till många klara lägen eller tar många utvisningar, som gör att varje skott är en målchans.

Men är du där du vill vara just nu Johan?

– Det är svårt att säga att det går bra när vi har förlorat så många matcher. Det finns nog mer att plocka fram. Men det har ju också att göra med hur resten av laget spelar.

Hur påverkas du av att spelet ute på isen inte fungerar?

– Det är klart att du sätter lite extra press på dig själv, du känner ett ansvar att ta fler skott för att laget ska vinna. Men det gäller att försöka fokusera på sig själv. Det övriga kan du inte påverka.

27-åringen hade sin kanske bästa säsong för två år sedan då ÖIK gick till play off mot Karlskrona. Johan Berge blev ett spöke för Blekingelaget och tog det mesta.

Då förde han en ständig kamp med målvaktskollegan Fredrik Alcén om platsen i buren. Nu är situationen annorlunda. Alcén långtidsskadad och unge Tim Juel har tagit hans plats.

– Det var optimalt då när Fredrik var frisk. Ni förde ju verkligen en kamp om vem som skulle stå i målet. Det är så det ska vara, säger Alexander Millner.

– Det var riktigt bra, men jag försöker att inte tänka på det så mycket. Vi litar på Tim Juel också. Det är en talang som är på väg upp, säger Berge.

Hur mycket saknas Andreas Eriksson på backsidan?

– Det är klart att han saknas. Han har ändå spelat 13 säsonger med A-laget. Det är inte så lätt för de yngre killarna att ta en sådan plats. Rutin är ändå rutin, speciellt som back, säger Berge.

Nu på onsdag väntar ännu ett hemmamöte med Sollefteå. Och på lördag står Sundsvall för motståndet på bortais.

– Det är en lång serie och vi kan absolut vända på det här. Men nu känns det som att alla matcher är måstematcher. Alla måste borra ner huvudet och köra nu, säger Johan Berge.