Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu är det gott att leva – våren är på väg

Annons

Ute på balkongen är det gott att vara, solen värmer, stolen känns skön.

Två änder simmar i vattnet nedanför min bostad, de dyker nästan samtidigt och är borta 28 sekunder var ungefär, sedan är de uppe en minut och gör sedan om dykningen, de letar troligtvis efter mat på botten av sjön.

En strömstare springer längs iskanten och pickar något ätbart, sedan dyker han ned i vattnet, kommer upp och ruskar av sig fukten. Sjöns vatten är lugnt, inte en krusning, inget drag i älvfåran som är reglerad med kraftverk både ovanför och nedanför min sjö.

Molnens formationer gläder mig, det se ut att bli en vacker dag. Anarisets silhuett blänker vid den södra horisonten. I min monterade fågelbjörk sitter det några grönfinkar, de har både jordnötter, talgbollar och en automat med fågelfrö att käka. Snödrivan har minskat de senaste dagarna, fröt under björken ser ut som att det är borta. Talgoxen brukar våldsamt attackera fröautomaten så en del hamnar nere på backen.

Den gamla bron med valvbågarna har lösa plankor så det smäller till lite när en bil passerar, på E14 rusar bilarna mot Åre och Trondheim.

Annars är det frid och stillhet. På promenadstigen här mellan broarna passerar en kvinna med en barnvagn och två grabbar går åt det andra hållet. Nu väntar jag på det gröna, på gräs och blommor på åkrar och ängar på mycket blommor på hjortronmyrarna.