Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu är det helt klart: S säger ja till ny region

Socialdemokraternas partidistrikts förtroenderåd med representanter från hela länet har haft möte under lördagen. De beslutade sig för att säga ja till den regionen Mitt Sverige med Västernorrland.

Annons

Partidistriktets förtroenderåd har beslutat att ge sina representanter i Jämtlands läns landsting i uppdrag att fullfölja arbetet med att bilda regionen med Västernorrlands landsting. Frågan kommer att tas upp för beslut under landstingets fullmäktige på tisdag.

– Ett klart besked som vi gett i dag, säger distriktets ordförande Jens Nilsson, i ett pressmeddelande, och fortsätter:

Nu räknar Socialdemokraterna med att en stor majoritet i landstinget kommer att besluta om att gå vidare med regionbildningen.

– Jag ser en ny regionbildning som en viktig framtidsfråga för att skapa en region med större attraktionskraft och tillväxt som ger fler skattekronor som ska användas till utveckling av välfärden, säger landstingsstyrelsens ordförande Harriet Jorderud, i samma pressmeddelande.