Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu är det klart – Alex Dyer lämnar ÖFK för allsvenska konkurrenten: "Vill ut i Europa"

Efter många turer är det nu helt klart.
Elfsborg har presenterat ÖFK-kaptenen Alex Dyer som sin spelare.
– Vi ska vara med uppe i toppen av serien och vill ut i Europaspel igen, det är inget snack om saken, säger han till klubbens hemsida.

Det var bara några dagar sedan som Elfsborgs sportchef Stefan Andréasson dementerade att ÖFK-kaptenen Alex Dyer skulle vara klar för klubben.

Då hade supporterklubben Falkarna redan skrivit ett avskedsbrev till sin favorit.

Men nu är det till slut klart – Elfsborg har presenterat Dyer som sin spelare.

På klubbens hemsida poserar han i den gulsvarta tröjan.

– Det gick bra för mig i år, men jag hoppas att det ska gå ännu bättre för mig och för Elfsborg den kommande säsongen. Jag är verkligen helt uppspelt över att det här är klart nu och kan knappt bärga mig att köra igång, så jag önskar nästan att vi kunde börja träna i morgon, säger Dyer till klubbens hemsida.

– De gånger jag har mött Elfsborg har jag känns att det är en förening som verkligen är bra och stark och framför allt har ett riktigt bra lag som spelar precis min typ av fotboll, säger han vidare.

Dyer har förhoppningen om att Elfsborg ska kunna slåss om guldet nästa säsong.

– Vi ska vara med uppe i toppen av serien och vill ut i Europaspel igen, det är inget snack om saken. Vi har ett tillräckligt bra lag för det, och det ska fantastiskt att få vara den del av det.

26-åringen har skrivit på ett kontrakt över säsongen 2019. I ÖFK gjorde han den gångna säsongen nio mål och sex målgivande passningar. Tröjnummer i den nya klubben blir 23.

Texten uppdateras.