Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu är det klart – Han tar över Sockerslottet

Under måndagen blev det klart vem som tar över 5,5 miljoners villan på Regementsgatan 9. Den nye ägaren är Per-Åke Wahlund, som också äger Sir Winston-gruppen och Verkö slott.

Sockerslottet har legat ute för försäljning sedan början av augusti men det har funnits i Per-Åke Wahlunds tankar sedan decennier.

Se också: Följ med på en rundtur i Sockerslottet

– Jag växte upp ett kvarter ifrån sockerslottet och såg på det som ett sagoslott när jag var liten. Jag har också alltid gillat det som har en bra, riktig och äkta historia, säger Per- Åke Wahlund.

När villan så lades ut för försäljning åkte han dit och tittade på den.

– När jag klev in kände jag att det här kan bli en lillasyster eller lillebror till Verkö slott, med en liknande verksamhet som jag har därute.

– Det är väldigt välbevarat, bara två familjer har bott här sedan det byggdes 1907 och det mesta är fortfarande i originalutförande, säger Per-Åke Wahlund.

Kan du beskriva dina planer för villan?

– Min ambition är att skapa något som Östersund aldrig tidigare upplevt.

Hur menar du då?

– Eftersom jag gör Sockerslottet publikt och att alla som vill på så sätt kommer kunna njuta av allt som finns där under takåsarna.

Per- Åke Wahlund berättar att målbilden är att huset ska invigas under maj 2016. Men det är en del att fixa med när huset ska gå från familjehem till besöksverksamhet.

– Det är en del att få ordning på som fasaderna, taket och trädgården. Det är också en del att göra invändigt. För mig är det jätteviktigt att värna om varje del i husets utseende och historia. Det är en stor grej att vara den som tar över ansvaret, säger Per-Åke Wahlund.