Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu är hög tid för #aldrigvila

En stor svensk dagstidning ägnar flera uppslag åt riksdagens förste vice talman, hans budskap och hans parti. Det sticker i många ögon att Sverigedemokraterna ges plats, men vad är annars alternativet?

Ordföljderna ”problemet är om det blir för många i Sverige som tillhör andra nationer” och ”många inser själva att vi inte kan ha så många invandrare i Sverige på så kort tid” fyller en av våra största dagstidningar och kommer från Björn Söder, SD. I samma tidevarv slår nästan en femtedel av landets hjärtan för samma sak. Enligt väljarbarometern Yougov vill nu 17,7 procent lägga sin röst på SD. Det muttras från potentiella SD-röstare: ”Där får ni för att ni inte tar debatten”.

Låt oss medge: Sverige är tudelat, men vi kan konstatera detta: Sverige är ett rikt land. Sverige är ett glest land. Sverige tar emot flyktingar. En enkel lösning finns: Den som kan samordna en fördelaktig integrering är guld värd. Med sitt jultal på måndagen meddelade Annie Lööf att det är småföretagen och därmed jobben som är nyckeln till integrationen. För det kan erkännas; att inte få chans till värdigt liv med mening och verkan i vårt land är ett tragiskt öde.

I och med dagens läge har den annars så idiotiska träningshets-hashtaggen #aldrigvila nu fått en helt ny och vettig innebörd. Nyvalet och de höga opinionssiffrorna för SD måste nu ses som en halstablett, nässpray och uppiggande ögondroppar på en och samma gång för övriga partier. Det måste trippas och pareras nu. Den en rutin som finns i ryggmärgen på övriga partier borde göra dem till starkare spelare än de unga rasisterna med ett mål: minska invandring.

SD är ett parti i särställning, men att tysta ner och vägra debattera verkar ju onekligen bara gynna 13-procentspartiet. Upp på tå och spela som ett fotbollslag vare sig ni heter Lööf, Sjöstedt och Löfven.